Ma este a Ferencváros a Dinamo Zagreb vendégeként folytatja a BL-szereplését a selejtezőkör 3. fordulójában. A találkozót megelőzően Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov és játékosa, Sigér Dávid már ismertette a várakozásait.

A horvátok részéről ugyanezt megtette a tréner, Nenad Bjelica és a kapus, Dominik Livakovic is, akik végig nagyon udvariasan és nagy tisztelettel beszéltek a zöld-fehérekről, és óvatosan fogalmaztak a párharc kapcsán.

Láttuk, hogy nagyon jó formában vannak a magyarok – idézte Nenad Bjelica szavait a fradi.hu. – A támadó játékosaik sokszor képesek váratlant húzni, nekik döntő szerepük is lehet akár holnap.

A középpályásaik fizikailag erősek, többen 190 centiméter magasak, nagyon keményen futballoznak. A játékuk agresszív, de nem durva értelemben.

Mindig a legjobbat várjuk az aktuális ellenféltől, de persze bízunk abban, hogy mi is 100%-ot fogunk nyújtani.

A vezetőedző a várható horvát kezdőcsapatról is beszélt.

Még két-három poszton kérdőjeles, hogy ki fog játszani, úgyhogy megvárjuk az utolsó edzést a végső döntésig.

Mindegy, hogy itthon vagy idegenben játszunk, a mi játékunk ugyanaz: támadás a győzelemért. Tudjuk, hogy 180 perccel kell kalkulálnunk. Azt szeretnénk, ha meglenne a reális esély a visszavágón is a továbbjutásunkra.

Bjelica hozzátette, Dominik Livakovic meghosszabbította a szerződését. A folytatásban a 24 éves kapus vette át a szót, aki elismerte, ogy kevés híja volt a klubváltásának – elsősorban a francia élvonalbeli Montpellier hívásáról írtak a helyiek -, de örül, hogy végül a maradás mellett döntött.

Nagyon közel jártam ahhoz, hogy eligazoljak, de beszéltem a játékostársakkal, a klubvezetőkkel, és a végén úgy láttam, hogy az a legjobb számomra, ha maradok. Nem gondolom, hogy kiemelt szerepem lesz a keddi mérkőzésen. Ez egy csapatmunka, nem én vagyok a fontos. A Ferencváros nagyon jó csapat, remek támadókkal. Magasak, erősek, de ha 100%-ot adunk ki, akkor nem lesz gond.

A Dinamo hálóőrét a márciusi, magyar-horvát (2-1) találkozóról is kérdezték, igaz, akkor Livakovic csak a cserepadon ült.

Volt hatása a magyaroktól elszenvedett vereségnek. Megtanultuk, hogy nem lehet a hírnévből, a világbajnoki ezüstéremből megélni. Éppen ezért tudjuk, hogy a Fradit is nagyon komolyan kell vennünk – zárta szavait Livakovic.

Rebrov: “A Valletta ellen jobban aggódtam, mint most” – a Fradi tiszteli a Zagrebet, de…