Ahogy arról beszámoltunk, az MTK Budapest jótékonysági mez-árverést indított a 12 éves Pongó Róbert Milán megsegítésére. A fiú 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorul, idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs problémái miatt.

Az MTK-játékosok által aláírt Torghelle-mez végül 300 ezer forintos áron kelt el, a vevő pedig nem más volt, mint a klub korábbi játékosa, a szenegáli Khaly Iyane Thiam. A szenegáli középpályás 2014 nyarán szerződött a kék-fehérekhez és bár azóta már külföldre szerződött, a jelek szerint kiemelt figyelemmel követi az MTK körüli eseményeket, nagyszerű emberi gesztusával pedig sokat tett azért, hogy megkönnyítse a beteg fiú mindennapjait.

Az MTK csapata és vezetői pedig kiegészítették a középpályás által tett felajánlást, így jött össze a Milán számára létfontosságú elektromos kerekesszék megvásárlásához szükséges önrész. Thiam egyébként úgy döntött, hogy a dedikált mezt is felajánlja Milánnak, az átadásra pedig a Mezőkövesd elleni meccs félidejében sor került. Baki Ákos és Gera Dániel az MTK nevében átadta a fiúnak Torghelle dedikált mezét, valamint ajándékokkal látta el őt, az őt elkísérő testvérét és nagyapját. A kisfiút is támogató Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítvány képviseletében Sebők Krisztián volt jelen az átadón – írja az mtkbudapest.hu.

Thiam pedig a távolból üzent, egy videón mondta el magyarul(!), miért állt az MTK kezdeményezése mellé:

MTK Budapest

A Torghelle – csapat által is dedikált – mezét 300 ezer forintért megvásároló Khaly Iyane Thiam videón üzent Milánnak. Köszönjük a gesztust!