Ahogy arról két hete beszámoltunk, az MTK Budapest jótékonysági árverést indított a 12 éves Pongó Róbert Milán megsegítésére. A fiú 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorul, idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs problémái miatt.

A 12 éves gyermeknél pár éve egy ritka genetikai eredetű izombetegséget, a Duchenne-féle izomdystrophiát diagnosztizáltak, amely az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség.

Milánnak mielőbb szüksége lenne egy speciális elektromos kerekesszékre, amelynek önrészéhez az MTK Budapest egy jótékonysági aukcióval járult hozzá, hogy ezzel is segítse a jelenleg 12 éves fiút és az őt egyedül nevelő édesanyját. Egy, az MTK csapata által dedikált Torghelle-mez került árverésre és végül nem akárki lett a befutó.

A mez 300 ezer forintos áron kelt el, a vevő pedig nem más, mint a klub korábbi játékosa, a szenegáli Khaly Iyane Thiam. A szenegáli középpályás 2014 nyarán szerződött a kék-fehérekhez és bár azóta már külföldre szerződött, a jelek szerint kiemelt figyelemmel követi az MTK körüli eseményeket. Óriási emberi gesztusával pedig sokat tett azért, hogy megkönnyítse Milán mindennapjait – írja az mtkhungaria.hu.

Egy másfél évvel ezelőtti interjúnk a ma már Bulgáriában futballozó Thiammal:

„A karrierem miatt jobb döntés volt Oroszország, mint a Fradi” – interjú a magyaroknak örökké hálás légióssal