Az elmúlt hetekben eredménytelenebb szereplésével – öt nyeretlen találkozó, zsinórban három vereség – és a győri, botránnyal és súlyos sérüléssel is fűszerezett bajnokijával került leginkább a hírekbe az NB II-es Nyíregyháza.

A Szpari megvált az ellenfél kispadjával összekapó Purguly Árpád másodedzőtől és a súlyos sérülést okozó játékosától, Gulyás Mátétól is, ráadásul új asszisztensedző érkezett Vukasin Polekszics személyében.

“Nem akarok belőle ügyet csinálni, de…” – részletesen kitálalt az év magyar botránymeccse után menesztett edző

De nem csak ezek jelentik a változást, a csapat elnök-tulajdonosa, Révész Bálint (a főképen középen) egyébként is új útra akar lépni. Ezt jelezte a nyári átigazolási időszak is, amikor csapatnyi játékos szerepelt az érkezők és a távozók listáján is.

Kilenc esztendeje vagyok a klub élén, de még ugyanaz hajt, mint a kezdetekkor. Viszont tapasztaltabb lettem, és ezzel is magyarázhatóak az elmúlt időszak döntései. Tudni kell, hogy Zoran Szpisljakban egy korrekt embert ismertem meg, akiben megvan a szakmai alázat, a tudás és a tűz.

Ezért is állok ki mellette, és vége annak, hogy négy-öt játékos miatt edzőt váltunk. Nem akarom részletezni, de az elbocsájtott játékossokkal több szempontból elégedetlen voltam, és most sem döntenék másként.

Olyan öltözői légkört szeretnék, amely megfelelő motivációt ad a játékosoknak nemcsak a tréningeken, hanem az edzéseken is. Nem engedem azt, hogy néhány szószóló más útra vigye a többieket. A szakmai stáb zöme nyíregyházi, sínen van az utánpótlásunk, egyre több fiatal tehetség került a kezdőcsapatba és a kispadra. Ez örömteli, miattuk sem engedhetjük meg azt, hogy ne legyen egységes a csapat, ne húzzon mindenki egy irányba a tőle telhető maximalizmussal – mondta Révész a szon.hu-nak.

A klub első embere maga is vállalta a felelősségeit esetlegesen rossz döntéseiért, miközben (több) türelmet kért a szurkolóktól.

Természetesen én is hibáztam, ezekért vállalom is a felelősséget, de a cél továbbra is az, hogy a városhoz és a klubhoz méltóan szerepeljen a csapat, és visszakerüljön az élvonalba. Ez persze a mai viszonyok között nehéz küldetés, de továbbra is minden erőmmel erre fogok koncentrálni. Nekem is fájnak a vereségek, hiszen az üzleti életben nem értek ilyen kudarcok. A szurkolók elégedetlenségét is megértem. Ám azt is figyelembe kell venni, hogy a csapatban sok a fiatal, akik nincsenek felvértezve meccsrutinnal. Őket még nagyon megzavarja, ha a meccs közben kritikát kapnak a lelátóról, még ha az jogos is. A lefújás után persze lehet jelezni az elégedetlenséget, de addig lelkesíteni, buzdítani kellene őket. Ismét türelmet kérek a drukkerektől, és bízom benne, hogy hamarosan a sikerekhez vezető útra lépünk – tette hozzá.

TOVÁBB: Az eredeti cikk itt olvasható – kattints!