A román Telekomsport.ro beszámolója szerint jó hangulatú, baráti beszélgetést folytatott egymással a MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán és a november végén kinevezett román válogatott szövetségi kapitánya, Mirel Radoi. A két szakember a helyszínen tekintette meg az FCSB (korábbi Steaua) Basel elleni felkészülési meccsét, amely a svájciak 1-0-s sikerét hozta.

Kettejük találkozójáról videófelvétel is készült., amit a portál kamerája rögzített.

Jól látható, a lefújás után a nézőtéren beszélgettek egymással, elmosolyodtak, mely jele lehet annak, hogy a fehérváriak és a románok közötti feszültségek megszűntek Rus Adrián-ügyében, melyet a korábbi kapitány, Cosmin Contra idézett elő.

Előzmények

Az ősz elején eseménydús heteken esett át a MOL Fehérvár FC nyáron igazolt román és magyar kettős állampolgársággal rendelkező hátvédje, Rus Adrián. A 23 éves védő először kapott meghívót a román felnőtt válogatottba, majd a játékos ügyében a román labdarúgó-szövetség az UEFA-hoz és a FIFA-hoz fordult, mivel szerintük Rusnak azért kellett a fehérváriak második csapatában játszani abban az időszakban, mert nem a magyar válogatottat választotta.

Szeptember 8-án aztán hivatalosan is román válogatott lett Rus, a Málta elleni Eb-selejtezőn debütált, és azóta Magyar klubjában viszont sokáig mellőzöttnek számított, augusztus eleje és október közepe között egyszer sem kapott lehetőséget az NB I-ben – emiatt hangot is adott elégedetlenségének. Hogy aztán az őszi hajrára rendeződni látszódjon a helyzete: az idény első felében végül hat találkozón játszott az OTP Bank Ligában és három mérkőzésen a Magyar Kupában.

A visszavonuló Juhász Roland azonnal komoly pozíciót kaphat a Vidinél