Egy NB I-es, három NB III-as és egy Magyar Kupa-találkozó jutott eddig az idényben a MOL Fehérvár FC immáron román felnőtt válogatott védőjének, a 23 éves Rus Adriánnak, aki hosszú hetek, sőt, most már hónapok óta nem tudja magát beverekedni a Vidi kezdőcsapatába.

A bekk – mióta végleg eldöntötte, hogy nem a magyar, hanem a román válogatottságot választja – mindössze az Eger elleni kupameccsen játszott az első csapatban, a bajnokságban ötször a kispadon ült, kétszer a keretben sem szerepelt, míg a második csapatban, az NB III-ban három találkozón léphetett csak pályára. Így mostanra elmondhatja magáról, hogy a szezonban ugyanannyiszor szerepelt a román válogatottban, mint az OTP Bank Ligában – 1 alkalommal.

Rus a telekomsport.ro-nak beszélt fehérvári helyzetéről.

Feszültségről eddig azért nem volt szó. De nem tudom pontosan, mi történik velem. Edzek és edzek, miközben abban bízom, hogy az edzőm végre lehetőséget ad nekem, és remélem, hogy nem kerülök ki végleg a csapatból. A kupában játszhattam, jól is ment a futball, az edzéseken mindent megteszek, de most már nem csak rajtam múlik ez az egész – nyilatkozta a Balmazújvárosban és Sepsiszentgyörgyön is szerepelt futballista.

Itt a Vidi reakciója a román vádakra: “Nagy tévedés, nincs szó semmilyen büntetésről”