Amit honlapunk már előrevetített, hivatalossá vált: távozik és légiósként folytatja pályafutását a Budapest Honvéddal 2017-ben bajnoki aranyérmet, és 2018-ban bronzérmet, valamint idén a válogatottban is bemutatkozó védő, Baráth Botond.

Az Újpest elleni bajnoki (2-2) után évzáró vacsorát tartottak a Honvédnál, és elbúcsúztatták Baráth Botondot. A 26 éves válogatott védő a Magyar Futball Akadémián kezdte a pályafutását, 2012-ben mutatkozott be az élvonalban, ahol 159 tétmeccsen lépett pályára, és hat gólt rúgott. Baráth összesen 11 évig szolgálta a Honvédot, szerződése december 31-én jár le, és amellett döntött, nem hosszabbít.

Rögtön nem fogom ezt átérezni, ehhez több idő kell. Az Újpest ellen is úgy léptem pályára, mintha az az első meccsem lenne, nem arra gondoltam, hogy ez a búcsú, hogy egyelőre ez az utolsó mérkőzésem a Honvédban. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő. Remélem, hogy egyszer még visszatérhetek ide – kezdte Baráth Botond a honvedfc.hu-nak, majd hozzátette, légiósnak áll.

Lehetőségem van arra, hogy kipróbáljam magam egy külföldi csapatban, más szinten, más kultúrában. Így döntöttem, aztán majd meglátjuk, hogy ez jó döntés volt-e. Egy éve már nagyon érlelődött ez a döntés.

Korábban honlapunk is beszámolt arról, hogy Baráthot ingyen veszítheti el a Honvéd, akit az izraeli élvonal ötödik helyén álló Netanya szemelte ki magának. Sajtóhírek szerint zajlottak is már egyeztetések az ügyben, ám az izraeli klubnak arról is döntést kell hozznia, melyik külföldi játékosát engedje el, ha szerződtetik a magyar bajnok védőt.

Ingyen veszítheti el a Honvéd válogatott játékosát – kérője is van már