Baráth Botond karrierje az utóbbi másfél évben ért a csúcsra: a Budapest Honvéd 26 éves, saját nevelésű játékosa előbb bajnoki címet ünnepelhetett profi karrierje egyetlen klubjával, 2018 októberében pedig meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a görög és az észt válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre is, azóta összesen három találkozón viselhette a magyar címeres mezt.

A bekket sajtóhírek szerint külföldön is “felfedezték” már: az izraeli One számolt be arról, hogy

a játékost a helyi élvonal ötödik helyén álló Maccabi Netanya szemelte ki magának, zajlottak is már egyeztetések az ügyben, de az izraeli klubnak még arról is döntenie kell arról is, hogy melyik külföldi játékosát engedje el (összesen hat lehet a keretben az izraeli légiós-szabály szerint), ha szerződtetné Baráthot.

A kispestieknél alapembernek számító, a védelem több posztján is bevethető Baráth 2012 óta 158 NB I-es mérkőzésen játszott és 6 gólt szerzett. Karrierje során először állhatna légiósnak, ha összejön az üzlet.

Amelynek keretében fizetni sem kellene a Honvédnak, hiszen a védő szerződése lejár december 31-én, nem hosszabbít a piros-feketékkel, így januárban már ingyen igazolható játékosként távozhat.

Kádár Tamás európai topligába igazolna – hazai átigazolási hírek