Mint arról beszámoltunk, a forduló meglepetését a Haladás szolgáltatta azzal, hogy a dobogóra pályázó Újpest ellen 0-2-ről, öt perc leforgása alatt fordított és győzött. A szombathelyi cserejátékosok (Funsho Bamgboye és Németh Márió) góljai nem csak a lilák 9 meccses veretlenségi sorozatának vetettek véget, de az NB I leghatékonyabb védelmét is úgy törték meg, ahogyan egy csapat sem az elmúlt 11 hónap során.

Legutóbb 2018 áprilisában fordult elő, hogy az Újpest védelme három alkalommal is kapituláljon, azóta egy ellenfél sem volt képes kettőnél többször bevenni a IV. kerületiek kapuját. Nebojsa Vignjevic és stábja olyan hátsó alakzatot rakott össze, amely az NB I-ben a legkevesebb gólt kapta (a Haladás elleni betlivel is csak 18-szor rezdült meg a lilák hálója, ami még mindig első helyet jelent számukra ebben a kategóriában), épp ezért állt értetlenül az Újpest edzője is az öt perces összeomlás előtt.

A Megyeri útiak 11 hónapja, 2018. április 7-én a Viditől kaptak három gólt, azóta mindössze a Vasas, az MTK, a Haladás (tavaly júliusban, ugyancsak Szombathelyen) és a Honvéd (még decemberben) volt képes arra, hogy egynél több gólt szerezzen a lilák ellen. A Hali elleni fiaskóval zárult le ez a széria is.

Az OTP Bank Ligában így már csak a Ferencváros mondhatja el magáról, hogy kettőnél több gólt hónapok óta nem kapott: a zöldek legutóbb 2018 júniusában, még az előző idényben, annak is a zárófordulójában, Balmazújvárosban (3-3) kaptak három gólt. A többi tíz csapat erre vonatkozó szériája hétnél maximum egy hónapja tart – a kivételt a Kisvárda, a Paks és a Haladás jelenti. Az újonc november, a tolnaiak és a sereghajtó pedig december óta tartja a legfeljebb két kapott gólt meccsenként.

Mikor kapott három gólt egy csapat az NB I-ben? (a forduló előtti állapot)

Újpest: 2018. április – 11 hónap

FTC: 2018. június – 9 hónap

Kisvárda: 2018. november – 4 hónap

Paks: 2018. december – 3 hónap

Haladás: 2018. december – 3 hónap

A többi csapatnál maximum február óta tart a széria.