MTK Budapest – Ferencváros 1-3

Feczkó Tamás (MTK Budapest): “Nehéz úgy jó eredményt elérni, hogy az első támadásból egyből gólt kapunk, ez egy mélyütés volt, de a második gólnál is nagyot hibáztunk. Az első félidőben a Fradi jobban játszott, a második játékrész bizakodásra ad okot, mert több helyzetet kidolgoztunk, kapufánk is volt, ha az bemegy, szorosabb lehetett volna az egész meccs. Viszont el kell ismerni, hogy a Ferencváros teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Ellenfelünknél minden posztra van két egyforma képességű játékos, míg mi például 18 éves fiatalt is bevetettünk a középpályán. Nem ez döntötte el természetesen a párharcot, de a realitásokat figyelembe kell venni az értékelésnél.” (mtkbudapest.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “Sorozatosan nehéz mérkőzések várnak ránk, ez is egy ilyen volt. Gyors gólokat szereztünk, és úgy nézhetett ki kívülről, mintha ez egy könnyebb meccs lett volna, de nem így volt. A második félidőben feljött az MTK, jobban játszottak, de végül győztünk, ez egy nagyon értékes siker. Sajnálom, hogy Sigért sérülés miatt elvesztettük, a labdabirtoklásunk utána nem volt megfelelő a második félidőben, az MTK pedig jól kontrázott, ebben a periódusban csak idő kérdése volt, mikor talál be az ellenfél. De ezzel együtt sem lehetek elégedetlen, számomra a legfontosabb, hogy a játékosok akarják a sikert, és ezzel nem volt gond. Mostantól pedig készülünk a kupameccsre.”

Paks – MOL Vidi FC 2-2

Csertői Aurél (Paks): “Fordulatos mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nagyon agresszíven és jól futballoztunk, akkor több sanszunk is volt, hogy még több gólt rúgjunk, sajnos ez nem sikerült. A fiúk az egész mérkőzés alatt nagyon sokat dolgoztak, helyenként kitűnően játszottunk. A Vidi egy nagyon erős csapat, aki ellen szinte nem lehet hibázni, ugyanakkor gratulálok a srácoknak az elért döntetlen eredményért. Kicsivel több szerencsével meg is lehetett volna a mérkőzés és a vele járó három pont.” (paksifc.hu)

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): “Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei arra, hogy három ponttal távozzon, a játékosok mentek is előre, próbálkoztak, a gólokon kívül is voltak még helyzeteink. Igaz, a Paks is veszélyes volt kontrákból, valamint két távoli lövést is fel tudok most idézni. Nagyon ideges meccs volt, már a mérkőzés elején két játékosunk besárgult. Kár érte, hogy így alakult a találkozó, mert két jó csapat lépett pályára, lehetett volna ennél színvonalasabb mérkőzést játszani.” (molvidi.hu)

Haladás – Újpest 3-2

Horváth Ferenc (Haladás): “A futballról mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kiszámítható. Az első félidőben az Újpest le tudott bontani minket, a védekezésünk nem volt  tökéletes. Azt kértem, hogy váltogassák a védekezést, néha letámadásba menjünk át, ami ekkor nem működött. Aztán a szünetben elmondtam, hogy mindegy, hogy két vagy öt góllal kapunk ki, mert nekünk csak a három pont megfelelő. Ezt követően a védekezésünk agresszívabb lett, és egy kisebbfajta csoda történt, ehhez a szerencse is kellett, ami talán most jött meg nekünk. Mondhatnám, hogy most kifújjuk magunkat és egy könnyebb meccs jön, de a Fradihoz utazunk idegenbe…”

Nebojsa Vignjevic (Újpest): “A Haladás nem adta fel a végéig, mi feladtuk. Hihetetlen, ami történt, úgy gondoltuk a két gólunk után, hogy megnyertük a meccset. Jött öt perc áramszünet és vége volt mindennek. Nagyon szomorú vagyok, mert teljesen két eltérő félidőt láthattunk. Beálltunk védekezni, magunkra húztuk őket, és a 3-2-es Haladás-vezetésnél nem láttam az akaratot mindenkin, csak néhány játékoson, fontos, hogy nem elég játszani a játékot, hanem akarni kell nyerni. Még a második Haladás-gól előtt figyelmeztettem a játékosaimat, hogy túl nyugodtan játszanak, és ez nem jó, agresszívebbnek és fegyelmezettebbnek kell lenni.  A csapaton belül minden posztra több játékos rendelkezésre áll, úgyhogy mindenkinek harcolnia kell a pozíciójáért.”

Diósgyőr – Puskás Akadémia 1-0

Fernando Fernandez (Diósgyőr): “Az eredmény tökéletes, de a játékkal nem vagyok elégedett.  Nem volt színvonalas meccs, egyik csapat sem játszott jól. Az a szerencse, ami nem állt mellettünk az előző két mérkőzésen, az ma hozzánk pártolt.  Bukrán Erik fiatal, csak 10 mérkőzése van még az első osztályban, meg kell emésztenie az elmúlt meccseket. Első osztályú kapus, de az utóbbi két meccsen sok gólt kapott, ami nagy nyomást helyezett rá, ezért váltottam a kapuban. Elégedett vagyok Antal Botonddal, aki nagyon fontos tagja a csapatnak, az öltözőnek, a klubnak. Ahogy korábban is többször elmondtam, Boti az egyik legjobb kapus Magyarországon, nagyszerű formában tért vissza a kapuba.” (dvtk.eu)

Radoki János (Puskás Akadémia): “Az a csapat győzött, aki jobban akart nyerni, jobban hajtott. Az első 60 percben nem voltunk a pályán, szinte kaput sem találtunk. Persze akartunk támadni, de ahhoz futni, sprintelni, kell, anélkül nem lehet támadni, letámadni. Ekkor nem azt a focit játszottuk, amit elterveztünk. Pedig lett volna keresnivalónk, mert a DVTK passzjátéka nem volt mindig pontos, de ehhez száz százalékot kellett volna nyújtani, így nem használtuk ki ezt a lehetőséget. A gól előtt sem ért oda a középső védőnk a hosszú, magas labdára, ez is jól tükrözte ez az első 60 percben nyújtott játékunkat. Az utolsó 30 percben volt néhány gólhelyzetünk, kapufát fejeltünk, 11-eshez jutottunk, mégsem sikerült egyenlíteni, így pont nélkül maradtunk.” (dvtk.eu)

Debrecen – Mezőkövesd 1-0

Herczeg András (Debrecen): “Egy nagyon jó ellenfél ellen szereztünk három pontot, hiszen képzett, technikás játékosai vannak a Kövesdnek. Ma csapatként remekül funkcionáltunk. A második félidőben több támadásunk lehetett volna, de pontatlanság és kapkodás miatt nem sikerült újabb gólt szereznünk. Nagyszerűen küzdöttünk, óriási lelkesedéssel. Nagyon örülünk a három pontnak.” (mezokovesdzsory.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Küzdelmes mérkőzés volt. Nem volt sok helyzet, a gól is egy átlövésből született. Sajnos nem tudtunk a kapuba találni, ezért ma a Debrecen nyert. Gratulálok a hazaiaknak.” (mezokovesdzsory.hu)

Kisvárda – Honvéd 1-1

Dajka László (Kisvárda): “Nagy küzdelmet láthattunk a pályán, és időnként mindkét csapat vezetett szép támadásokat is. Mi és ellenfelünk is a győzelemre játszott és kockáztatott, ezért is alakulhatott ki hatalmas küzdelem. Nagyon jó lett volna megnyerni ezt a mérkőzést, erre meg is voltak a lehetőségeink, de az ellenfélnek is. Játékosaim mindent megtettek, de nem tudom, hogy az egy pontokkal meddig tudunk eljutni.”

Supka Attila (Honvéd): “Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei arra, hogy eldöntse a mérkőzést, de egyik félnek sem sikerült ez. Bízunk benne, hogy a Kisvárda nem csak ellenünk, hanem a többi hazai meccsén is hasonlóan harcosan fog játszani, megnehezítve a többiek dolgát is. A mi játékunkból hiányzott az átütőerő, a megbeszélt mélységi beindulások, ezekből szerettünk volna többet.”