Az UEFA és a FIFA által kiírt Eb- és vb-selejtezősorozatokhoz hasonlóan bevett gyakorlat szerint a Nemzetek Ligájában is két sárga lap után jár automatikusan egymeccses eltiltás.

A Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott hat meccséből álló Nemzetek Ligájában négy találkozón eddig összesen 11 játékost kellett figyelmeztetni sárga lappal a játékvezetőknek különböző okból kifolyólag.

Közülük a mostani keretből sérülés miatt kimaradó Fiola Attila már 3-3-as döntetlennel végződő észtek elleni találkozón letöltötte az eltiltását. Így értelemszerűen a maradék 10 válogatott labdarúgónak óhatatlanul figyelnie kell arra, hogy ne kapjon újabb sárga lapot, mert akkor a november 18-i finnek elleni összecsapáson nem léphet pályára.

Az érintettek között van a védelemből Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő, egy sorral feljebb a középpályán Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Kovács István, Nagy Ádám és Pátkai Máté sem érezheti magát biztonságban. Szintén hasonló helyzetben van Nagy Dominik, a legutóbb az észtek ellen gólt szerző Szalai Ádám, valamint a sérülése miatt szintén kimaradó Sallai Roland is.

Kisebb negatívum a lapgyűjtésben, hogy a magyar válogatott – összesen 11 játékos kapott sárgát – Andorra és Málta legjobbjaival holtversenyben a második legtöbb sárga lapos figyelmeztetésben részesülő csapatnak számít a Nemzetek Ligájában. Az élen pedig a bolgárok állnak, akik 13 cédulát szedtek össze. A másik véglet pedig a sárga lap nélkül álló Belgium és Hollandia legjobbjai – noha abban a divízióban négy meccsből áll a sorozat kiírása.

Érdekesség a kiosztott sárga lapok számában, hogy ebben a mutatóban Andorrával állunk holtversenyben a negyedik helyen, mindkét nemzeti együttes 11 játékosa gyűjtötte be a sárga cédulát, azaz összesen 12-t.

Rossi: “Nincs rajtam nyomás, hogy kik szerepeljenek a válogatottban” – Dzsudzsákról és az X-generációról is beszélt