Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-0-s sikerrel fejezte be szereplését a Nemzetek Ligája C-divíziójában, így a második helyen végzett a 2-es csoportban, épp a legyőzött finnek mögött.

A nemzeti csapat első találatát a sorozatot 4 góllal záró Szalai Ádám jegyezte, egy remek akció végén, Kalmár sarokkal tálalt a Hoffenheim légiósa elé, aki szépen kilőtte a bal alsót.

Egyből mentem a labdára, egy nagyon szép játék volt. Jókor jött a gól, abban az öt-tíz percben nem annyira kontrolláltuk a mérkőzést,  finneknek két lehetőségük is volt. Még jobban örülök azonban Nagy Ádinak, aki megszerezte az első gólját. Az első félidőnk teljesen rendben volt. Azon az úton, amit az új szövetségi kapitánnyal elkezdtünk, rögtön a mélyvízbe kerültünk, úgyhogy fejlődünk folyamatosan. Új felállásban játszottunk és ahhoz képest, hogy első meccsünk volt így, teljesen rendben volt, mert megvertük a csoportelső finneket – mondta a góljáról és a mérkőzésről az M4 Sportnak a csatár.

Aki azonban nem kívánt már azzal foglalkozni, hogy ezúttal nem ő, hanem a kezdőként is visszatérő Dzsudzsák Balázs viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

Mit kell azon ilyen nagy felhajtást csinálni, hogy ki viseli a szalagot? Nem ezen kellene, hogy legyen a főhangsúly. Nem is értem… Tíz napja együtt vagyunk, tíz napja ez a fő téma, holott ez idő alatt két meccset nyertünk – bosszankodott Szalai.

Dzsudzsák a válogatottról: Hosszú idő után nem tudtam, mivel kell motiválni a csapatot