I. félidő

Mi kezdtük aktívabban a meccset, a 10. percben Kalmár egy jó csel után 12 méterről lőtt, de a kapu mellé. Bő negyedóra után a finnek is veszélyeztettek, Pukki iramodott meg, szélről eleresztett lövését védte Gulácsi. A 22. percben újra Pukki került helyzetbe, 12 méterről próbálkozott, Gulácsi azonban újra védett.

A 25. percben megszereztük a vezetést: Nagy Ádám labdaszerzése után Korhut, majd Kalmár volt a labda útja, aki szép mozdulat után Szalai elé passzolt, ő pedig 13 méterről kilőtte a bal sarkot (1-0).

A 37. percben növeltük az előnyünket, Nagy Ádám újra labdát szerzett, majd egy sprint után 19 méterről a jobb sarokba bombázott, a kapus még beleért, de hárítani nem tudott. A Bologna légiósa első gólját szerezte a válogatottban (2-0).

II. félidő

Kádár már nem jött ki a második félidőre, combsérülést szenvedett, Vinícius állt a helyére. Nem sokkal később Baráth is megsérült, őt Lang váltotta.

A 62. percben a finnek 11-est reklamáltak, miután Pukki és Vinícius csapott össze a tizenhatoson belül. A játékvezető jogosan nem ítélt 11-est, mivel a finn rúgott a mi védőnkbe.

A 66. percben a cserekén beállt Holender gólt szerezhetett volna, Dzsudzsák passza után azonban 14 méterről a kapusba lőtt. A hajrában Dzsudzsák eresztett megy egy távoli bombát, de Joronen megfogta. A második játékrész kevésbé volt eseménydús, mint az első, több gól nem esett, 2-0-ra nyertünk.

A csoport másik mérkőzésén Görögország otthon kapott ki Észtországtól, így megszereztük a második helyet a csoportgyőztes finnek előtt, akik rájátszásban vívhatják ki az Eb-részvételt.

Magyarország – Finnország 2-0 (Szalai 25., Nagy 37.)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Baráth (Lang 52.), Orbán, Kádár (Vinícius 46.), Korhut (Holender 54.) – Nagy Á., Kleinheisler – Lovrencsics, Kalmár, Dzsudzsák – Szalai

FINNORSZÁG: Jorosen – Granlund (Toivio 46.), Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, Kamara, Lam (Kauko 60.), Taylor (74.) – Tuominen, Pukki

A meccs minden fontos momentuma percről percre közvetítésünkben – kattints!