Rossi kifejtette, ezúttal a végleges keret is bővebb lesz, 22 mezőnyjátékos és négy kapus alkotja majd, ezt többek között azzal indokolta, hogy Kleinheisler László és Kádár Tamás szereplése is kérdéses. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: Kijevben élőben nézte meg, de utolsó mérkőzésén izomsérülés miatt negyven perc után elhagyta a pályát, azonban szerinte a feltételek adottak, hogy rendbe jöjjön a válogatott találkozókig.

Sallai Roland azért nincs a keretben, mert bár visszatért, a legutóbbi két összecsapáson 10 és 45 percet játszott, de hat hónapnyi kimaradás után nincs még megfelelő fizikai állapotban. Viszont 99 százalék, hogy ősszel ismét meghívót kap – mondta Rossi, aki elárulta, május 27-én találkoznak a játékosokkal, másnap kezdődik a felkészülés, de akkor még csak edzések szerepelnek a programban. A hivatalos “bentlakásos” összetartás június 2-án veszi kezdetét.

Rossi örömét fejezte ki, hogy ezúttal több idő jut a felkészülésre, mint márciusban, amikor a negyedik napon már következett a szlovákiai mérkőzés. Úgy vélte, ez a plusz idő a taktikai elemek begyakorlásában fontos szerepet játszhat. Hozzátette, a futballisták többségének a mostani hétvége után lesz egy hét pihenője.

Az 54 éves tréner elárulta, hat pontnak örülne a következő két selejtezőmérkőzésen.

Most kötelesség győzni – ellenféltől függetlenül. A Horvátország elleni sikert muszáj folytatni Azerbajdzsánban. Persze attól, hogy kötelező, csak még nehezebb lesz. Semmiféle tiszteletlenség nincs bennem, de ha ki akarunk jutni az Eb-re, nyerni kell – fogalmazta meg elvárásait Rossi. Hozzátette, nagyon nehéz meccsre számít, mert a bakui amúgy is nehéz pálya, ráadásul állóképesség és fizikum szempontjából különösen jó csapatnak tartja az azerit.

Az U17-es válogatott remek Európa-bajnoki szerepléséről szót ejtve kijelentette, figyeli a utánpótláskorú labdarúgókat, mert feladata a fiatalítás, de hangsúlyozta, türelmesnek kell lenni velük és a játékosoknak is magukkal szemben. Megjegyezte: Szoboszlai Dominik esete kivételes volt, mert az ő tehetsége már korán egyértelmű volt.

A két forduló után hárompontos magyarok június 8-án Azerbajdzsánban lépnek pályára, majd három nappal később Wales együttesét fogadják a Groupama Arénában. (MTI)

Válogatott: Zsótér és két újonc is Rossi keretében – itt a lista