Nikolics Nemanja parádés éveket tudhat magának, hiszen a magyar és lengyel után az észak-amerikai profiligában is gólkirályi címet szerzett. A
Nikolics a válogatottban Bernd Storck irányítása alatt ritkán lépett pályára. A német szakember távozása után a novemberben megrendezett Luxemburg (2-1) és Costa Rica (1-0) elleni felkészülési mérkőzésen a megbízott kapitány, Szélesi Zoltán játszatta, és a támadó gólokkal hálálta meg a bizalmat. A nemzeti csapat új szövetségi kapitánya, Georges Leekens pedig a márciusi Kazahsztán és Skócia elleni meccsekre meghívta a támadót.

A 30 éves játékos az M4 Sportreggeliben elmondta, hogy a válogatott rendelkezésére áll, azonban ezt feltételhez kötötte, miszerint hasonló szerepet szeretne kapni, mint a klubcsapatában, a Chicago Fire-ban.

Innen nagyon nehéz hazajutnom, de ha van értelme hazamennem, és ugyanazt tudom csinálni a válogatottban, mint a klubcsapatomban, akkor mindenféleképpen megoldom. Ha viszont ezek nem változnak, akkor nekem is hoznom kell döntéseket.

Most elindult valami a jó irányba, az utolsó két mérkőzésen rúgtam két gólt, pályán voltam végig és remélem, a folytatásban is ebben bízhatok, de egyelőre nem beszéltem erről az új kapitánnyal.

A rutinos támadó nem titkolta, honvágya van, és emellett a jövőbeli terveiről is beszélt.

Nekem és a feleségemnek is nagyon hiányzik Magyarország.

Nem ott nőttem fel és nem ott születtem, de Magyarországon tervezem a jövőmet. Biztosan haza fogunk térni. Hála istennek volt szerencsém egy olyan csapatban játszani, mint a Vidi és nem kellett sietnem külföldre mindenáron.

Ha valaki megkérdezné, hogy mit változtatnék a pályafutásomon, azt felelném, nem változtatnék semmit. Most voltunk két hónapot otthon és fel tudtunk töltődni egy kicsit és felkészülni a következő szezonra is.

A Chicago Fire futballistája elárulta azt is, hogy miért magas az ára a játékos piacon.

Az értékem mindig is azért növekedett, mert a klubcspatomban gólokat lőttem és gólkirály voltam, sajnos nem azért mert a válogatottban jól szerepeltem. Ha mindkettő profitálni tudott belőlem az utóbbi öt évben, akkor lehet, hogy az áram még nagyobb lenne, mint most. Jelen pillanatban az áram azért ilyen magas, mert klubcsapatomban folyamatosan jól játszottam és gólokat rúgtam.