Nem kis mértékben köszönhető Gulácsi Péternek, hogy az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orban pénteken Görögország ellen már a magyar válogatott mezét húzhatja magára. A Bundesliga-kapus nyilatkozott a válogatott szünetre készülve.

Ezúttal már társaságban megy a reptérre Gulácsi Péter, aki így újszerű „problémával” kell, hogy szembenézzen.

Elég vicces, hogy most már össze kell beszélnünk, hogy melyik géppel menjünk, de persze Willivel nem nehéz egyeztetni. Örülök neki, hogy a magyar válogatottat választotta, mert ő egy nagyszerű játékos. Fantasztikus, hogy ilyen futballistája lehet Magyarországnak. Az utóbbi hetekben nagyon fel volt dobva, hogy jöhet hozzánk – idézi az rblive.de a 28 éves kapust.

Orban nagy döntéséről is szó esett.

Évek óta győzködtem Willit. Látta az előző két mérkőzésünket, és különösen a Görögország elleni tetszett neki. Sokat meséltem neki, amikor kérdezte, hogy nálunk mi hogy megy.

Végül elmondta, véleménye szerint milyen szerepet szánhat Marco Rossi a honosított bekknek.

Remek edzőnk van, aki azonnal vezetőként számít a magasan jegyzett bajnokságokból érkező játékosokra. Fegyelmezettek vagyunk a labda nélkül. Ami nálunk más, mint a Lipcsénél, az az, hogy nem gyakorolunk nyomást a labdára. A védelem stabilitása persze fontos, ebben nagy segítségünkre lesz Orban.

Rossi a legerősebb válogatottat küldheti ki a görögök ellen