Vannak új szponzorok, de…

A PMFC-nél így viszont felmerült az a kérdés is, ha nincs pénz, egyáltalán lesz-e futball a szebb napokat megélt korábbi sikercsapatnál, a magyar labdarúgásnak többek között Dárdai Pált, Gera Zoltánt, Róth Antalt és Tököli Attilát is adó klubnál.

Bár a Pécsi Újság cikke szerint az elmúlt napok, hetek során több szponzorral is megállapodott a pécsi gárda, ezek a támogatások azonban mindössze néhány millió, esetleg néhány tízmillió forintról szólnak, vagyis aligha húzzák ki a klubot az egyre mélyülő gödörből.

A játékosok reakciói

Azt egyelőre nem tudni, az évi mintegy 200 milliós önkormányzati támogatás megvonása mikortól érezteti a gyakorlatban is a hatását, vagyis azt, hogy az idei évre ígért, de még át nem utalt összeget megkapja-e a klub.

Mióta ez a döntés napvilágot látott, még nem volt edzésünk – árulta el Sólyom Csaba, a 37 éves kapus, a keret egyik leghűségesebb játékosa. – Legfeljebb találgatni tudnék, annak meg sok értelme nem lenne a jelenlegi helyzetben. A működési rendszerbe mi értelemszerűen nem látunk bele, nem is az a dolgunk. Remélem, mi is kapunk majd valamilyen tájékoztatást a további sorsunkat illetően.

Eddig számunkra is csak a sajtóértesülések jutottak – jelentette ki a rutinos Koller Krisztián. – Számunkra a legfontosabb a szakmai oldal, pénzügyekkel felesleges bajlódnunk, még gondolatban is. Készülünk a Paks II. ellen, vasárnap a győzelem reményében lépünk pályára. Mi csupán a gyepen bizonyíthatunk, komoly határozatokban nincsen szerepünk. Jobb is, ha a labdára összpontosítjuk a figyelmünket. Eddig minden rendben ment a klubházban. A holnapot meg ma hiába is tudakolja bárki, csak feltételezések léteznek, meg bulvárinformációk – tette hozzá.

A lap szerint a játékoskeretből még senki nem jelezte, hogy távozna a problémák miatt az NB I-ből 2015-ben kizárt csapattól.

A PMFC jelenleg az NB III Közép-csoportjában szerepel, 4 forduló alatt szerzett 1 győzelmével azonban csak a 13. a tabellán.