Korábban honlapunk is beszámolt arról, hogy a DVTK korábbi 18-szoros válogatott hátvédje, Lipták Zoltán szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott a Diósgyőrrel, aki így szabadon igazolhatóvá vált.

A 34 éves védőnek a nyár folyamán több kérője is volt, többek között az NB II-ben szereplő ETO FC Győr és a ZTE, azonban a legkomolyabb érdeklődést az újra élvonalbeli álmokat szövögető zalaegerszegiek mutatták. Úgy tudjuk, hogy a felek a tárgyalásokig is eljutottak, és konkrét, 100 ezer eurós kivásárlási összegről is szó volt, azonban ezt a ZTE-nél sokallták és lemondtak a játékos megszerzéséről. Most, hogy a védő ingyen megszerezhető lenne, újra képbe kerülhetnek a kék-fehérek, akik az esetleges feljutásra gondolva már a jövő évi keret kialakításán is dolgoznak.

Úgy tudjuk, hogy a Zalaegerszeg mellett a szintén az élvonalbeli tagságra pályázó Gyirmótnál is szóba került Lipták, de akkor az ügynek nem volt folytatása, most azonban lehet. Döntő szempont lehet, hogy Lipták a családja miatt Nyugat-Magyarországon folytatná pályafutását.

A csakfoci.hu információi szerint a kérők között lehet még a Haladás is, amelynél azonban csak akkor merülne fel a védő szerződtetése, ha az őszi záróforduló után még reális esélye maradna a csapatnak kiharcolni az NB I-ben maradást.

Értesüléseink szerint az ETO FC Győr is kacérkodott korábban Lipták visszahívásával. A család közelsége miatt ismét opció lehetne számára a győri klub, ám ne feledjük el, hogy a közelmúltban öt idősebb labdarúgóját is elküldte a klub, miután nem maradt esélye a feljutásra, így erősen kérdéses, az ETO nyitna-e ismét rutinos játékosok irányába.