Október végén sokakat váratlanul ért a hír, miszerint a Diósgyőr korábbi 18-szoros válogatott játékosát, Lipták Zoltánt az NB III Keleti csoportjában szereplő második csapatához száműzték, és az elmúlt időszakban ott végezte az edzéseket.

A 34 éves rutinos hátvéd a mostani idényben legutóbb augusztus 18-án, a Haladás ellen 1-0-ra megnyert bajnokin játszott utoljára: akkor is csak nyolc percet kapott Fernando Fernández vezetőedzőtől.

Nem volt könnyű az elmúlt fél év, de utólag csak a szépre szeretnék emlékezni. Sok sikert kívánok a klubnak és a csapatnak! A szurkolóknak pedig azt kívánom, hogy rövid időn belül olyan csapatuk legyen, amilyet valóban megérdemelnek! – nyilatkozta a védő a dvtk.eu-nak.

Lipták Zoltán 2015 nyarán igazolt Győrből a Diósgyőrhöz, ahol 2017 márciusa óta viselhette a miskolciak csapatkapitányi karszalagját. Két év alatt összesen 90 NB I-es mérkőzésen öltötte magára a DVTK mezét, valamint öt gólt rúgott az élvonalban. Idén összesen csak három találkozón kapott szerepet.

Négy csapat is vinné a Diósgyőrrel szakító Liptákot – NB I-es kérője is van