A csakfoci.hu információi szerint közös megegyezéssel távozik az ETO-tól Debreceni András, Koltai Tamás és Magasföldi József is – közülük ketten (Debreceni és Koltai) korábbi magyar válogatott játékosok.

A győriek várakozáson alul szerepelnek az idei NB II-es szezonban: mindössze a 10. helyen állnak, távol a feljutást jelentő első két helyezéstől (valamint a kieső pozícióktól is).

Az ETO hátránya mostanra 14 pont a feljutásra álló, 2. helyezett ZTE mögött, értesüléseink szerint pedig éppen ez áll a döntés hátterében: mivel a klubvezetés ezzel a kerettel már elérhetetlennek látja a feljutást, ez a játékosokkal történt korábbi megállapodás alapján – azaz ha legalább 6 pontra áll a csapat a feljutó helytől az őszi idény végén és ez mostanra tulajdonképpen el is dőlt –  lehetőséget biztosított számukra, hogy több rutinos alapembertől is megváljanak.

Egyelőre a 34 éves Magasföldi, a 31 éves Koltai és a 29 éves Debreceni az, aki biztosan távozik és nem lép már pályára az őszi szezonból hátralévő 3 forduló alatt, de a sor akár még a héten folytatódhat.

A Magasföld-Debreceni-Koltai hármas egyébként komoly élvonalbeli múlttal is rendelkezik, hiszen hárman több mint 600 NB I-es meccsen vannak már túl.

Megtörtént a hivatalos bejelentés is

Cikkünk megjelenése után nem sokkal az ETO is bejelentést tett. E szerint Debreceni, Koltai és Magasföldi valóban távozott Győrből, de mellettük a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontottak Hamar Ádámmal és Baracskai Rolanddal is – a klubhonlap megfogalmazása szerint

“az elmúlt hetek sikertelensége miatt azonban lépéseket kellett tenni a sikeresebb jövő érdekében”.

“A 2018/2019-es bajnoki idénynek NB I-es múlttal rendelkező, rutinos játékosokkal megerősített, bő kerettel vágott neki az ETO. Ennek ellenére a csapat nem tudott az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, így a vezetőség a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontott Debreceni Andrással, Koltai Tamással, Magasföldi Józseffel, Hamar Ádámmal és Baracskai Rolanddal.

Azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia képében elitakadémiát üzemeltet klubunk, így sok tehetséges, fiatal játékos várja, hogy bizonyíthasson a felnőtt bajnokságban. Az elkövetkező időszakban a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia fiatal tehetségeivel kiegészülve szeretnénk készülni a ránk váró kihívásokra, bízunk benne, hogy ETO nevelésű, ETO szívű játékosok segítségével újra szép eredményeket érhetünk el.

Debreceni Andrásnak, Koltai Tamásnak, Magasföldi Józsefnek, Hamar Ádámnak és Baracskai Rolandnak köszönjük az eddigi munkájukat, és további sok sikert kívánunk nekik a pályán és azon kívül egyaránt!” – írja az eto.hu.