Ahogy arról beszámoltunk, botrányos és idő előtti véget ért a PMFC-Dabas NB III-as bajnoki vasárnap, a Közép-csoportban, miután a hajrában, egy vitatható játékvezetői döntés gólt vett el a hazaiaktól, amire a pécsi szurkolók egy csoportja dobálással, majd a pályára töréssel reagált.

Mint kiderült, a drukkerek nem csak Barna Gábor játékvezetőt és stábját vették célba – végül nem jártak sikerrel, hiszen a bírók az öltözőbe futottak -, de a dabasiaknak is jutott a szitkokból, sőt tettlegességig fajult a helyzet.

“Nulláról szembeköptek”

Erről Erős Károly, a vendégek másodedzője, az Újpest korábbi 2-szeres magyar válogatott középpályása beszélt, leírva, mit történt közöttük és a pécsi drukkerek között.

Halálfélelmem volt, pedig a habitusomnál fogva ez ritkán történik meg velem, de jött egy isteni sugallat, hogy most nem szabad megmozdulnom és nem szabad semmire sem reagálnom, mert akár súlyosabb dolog is történhet (…)

Felháborító és vérlázító, hogy kopasz huligánok nekilöknek a vaskerítésnek és “nulláról” szembeköpnek, valamint trágár szavakkal illetnek. Ennek nem szabadna előfordulnia! Intő jel, mert ha így folytatódik, előbb vagy utóbb tragédia fog történni. Sajnálom azokat a vétlen pécsi szurkolókat, akik végig buzdították a csapatukat, de ami történt, azt mielőbb orvosolni kell! – nyilatkozta a tréner a “Foci a köbön” internetes portálnak.

A lap egyébként úgy értesült, hogy a huligánok kétszer is jártak az öltözőknél, de először még kitessékelték őket, ám negyedóra múlva a másik oldalról is bejutottak. Erős Károly rosszkor volt rossz helyen, ekkor lökték neki a kerítésnek és köpték le. Ezután a dabasi öltözőbe is bementek a szurkolók, ám szerencsére néhány pécsi játékos ott termett és csitították, illetve kitessékelték, valamint arra kérték a drukkereket, hogy ne csináljanak balhét.