Ahogy arról beszámoltunk, botrányos és idő előtti véget ért a PMFC-Dabas NB III-as bajnoki vasárnap, a Közép-csoportban, miután a hajrában egy erősen vitatható játékvezetői döntés gólt vett el a hazaiaktól, amire a pécsi szurkolók egy csoportja dobálással, majd a pályára töréssel reagált.

A rendőrség is lépett az ügyben – mint kiderült, bejelentés is érkezett a helyszínről.

“A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 27-én 19 óra 25 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a PMFC – Dabas labdarúgó mérkőzés végén több szurkoló betört a pályára. A bejelentő a rendőröknek elmondta, hogy egy vitatott bírói döntést követően a hazai szurkolók a pályára petárdákat dobtak, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a pályára. A helyi biztonsági szolgálat munkatársai a játékvezetőt és játékosokat bekísérték az öltözőépületbe, így az eset kapcsán senki nem sérült meg. A bejelentést követően a rendőrök a szükséges létszámmal jelentek meg a helyszínen, és rövid időn belül helyreállították a rendet.

A szurkolók a stadionból való távozás során az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót rongáltak meg” – írja a police.hu.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetőit beazonosította, és egy 48 , valamint egy 31 éves férfit elő is állítottak és ki is hallgattak már a Pécsi Rendőrkapitányságon, a további elkövetők felkutatása pedig folyamatban van.

A férfiak ellen csoportos garázdaság bűntett, és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pécsi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

Mint arról beszámoltunk, a PMFC-t működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) felülvizsgálati kérelemmel fordult az MLSZ versenybizottságához a mérkőzésen történtek miatt. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét – akár a meccs újrajátszásával.