Íme, a PMFC közleménye a klub hivatalos honlapján:

A találkozó a 92–93. percében Barna Gábor játékvezető Nagy Márk játékvezetői asszisztens jelzésére les címén érvénytelenítette a PMFC által a vendégcsapatnak lőtt gólt. Mivel az ítélet a szurkolók szerint téves ítéleten alapult, a „B-közép”-szektorban helyet foglaló mintegy 10–15 felháborodott szurkoló letörte a szektort a pályát elválasztó kerítés egyik ajtaján szabályosan felszerelt lakatot, és bement a pályára…

Balhé a PMFC meccsén

Rendkívüli: Balhé a PMFC meccsén, oda lehet a bajnoki címMeg nem adott szabályos gól, földühödött pécsi ultrák, rendőri jelenlét a PMFC stadionnál. Ott voltunk a mecsekeljaiak utolsó hazai mérkőzésén az FC Dabas ellen. 0:0-ás állásnál rengeteg kimaradt pécsi helyzet után, pattanásig feszülő idegek mellett, a '93 percben Beke Péter baloldalról befelé cselezett és megszerezte az áhított gólt, ám a bíró azt nem adta meg. Íme az állítólagos leshelyzet és a pályára betörő szurkolók haragja.

Közzétette: Pannon Televízió – 2018. május 27.

A PSN Zrt. vezetősége, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden ilyen jogsértő cselekményt elítél, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódik; illetve, a jelzett szurkolók ellen megteszi a szükséges jogi lépéseket (feljelentést).

A PSN Zrt. házigazdaként természetesen minden jogos rendezői felelősségét elismeri, de úgy ítéli meg, hogy rendezőként az adott helyzet kezeléséhez, illetve általában is a mérkőzésen valamennyi körülményhez képest az ez esetben elvárható minden szükséges intézkedést megtett. Rendezői a kialakult helyzetet szakszerűen kezelték, fizikai erőszakot nem alkalmaztak, csak a játékvezetők és a klubház tényleges megvédéséhez szükséges mértékben léptek fel a szurkolókkal szemben.

FRISS: Két pécsi szurkoló már a rendőrségen – megvádolták őket a balhés meccs miatt

A PSN Zrt. emellett kedd délelőtt egy „felülvizsgálati kérelemmel” fordult az MLSZ Versenybizottságához. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét – akár a meccs újrajátszásával. Okként a leshelyzet téves megítélést, az asszisztensi tévedést (amely az MLSZ szabályzatai szerint önmagában „óvásra” nem ad okot) megjelölve. Valamint azt, hogy a játékvezetőnek sem a hosszabbítást idejét mutató jelzését nem látta, sem a találkozó lefújását jelző sípjelét nem hallotta senki. Továbbá, mert a tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a találkozó, de a bajnokság végkimentelét is befolyásolhatja.

A PSN Zrt. ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy a bajnokságnak ezzel még nincs vége. Sőt matematikai esélye még a bajnoki cím megszerzésére is van a PMFC-nek, így minden erejükkel a zárófordulóra (Iváncsa–PMFC június 3., vasárnap, 17.30) történő maximális felkészülésre és annak a találkozónak a megnyerésére készülnek. Jelen sajtóközlemény szabadon felhasználható.

Óriási balhé és félbeszakadt meccs Pécsen: A szurkolók a bírókra támadtak – videók