Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza másodszor is kikapott tavasszal, ezúttal a ZTE otthonában (1-3), így nagyon messze került a hőn áhított feljutástól a Szpari, már 13 pont a hátránya az éllovasok mögött.

Véber György vezetőedző a mérkőzésről, csapata gondjairól és a célok újraértékeléséről is beszélt az M4 Sportnak.

 

Gyakorlatilag érthetetlen számomra több játékos teljesítménye is, ami rányomja a csapatjátékra a bélyegét. Itt a GPS-ben valamiféle újratervezést kell végrehajtani, az én fejemben is, mert az az elképzelés, amit kitaláltam, nem fog megvalósulni. Nagyon gyenge egyéni teljesítményt nyújt néhány játékos, így az a futball, amit próbálnánk játszani, nyomaiban nem jön vissza. Elképesztő hibák előzik meg a kapott gólokat, már a második meccsen futunk az eredmény után, eredménytelenül. Személycseréket szezon közben úgy lehet végrehajtani, hogy van egy 20-as keretünk, és sakkozunk, a mai meccsre is történt három változás a keretben és a csapatban is. Egy edző dolga, hogy keresse, kutassa a dolgokat, az egyéni hibákat nem tudom viszont feldolgozni, csak őrlődök bennük. A közönség a második félidőben végig nagyon cinikusan froclizott, de igazuk volt, tényleg gólképes a védelem, elől pedig hiába próbálkoztunk, ismét meddőek voltunk, erre ki kell valamit találnunk a jövőben.

Véber a találkozót követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy látni kell, hogy túlértékelték a célokat, látva a csapatot nincs értelme komolyabb dolgokról beszélni, „nulla” a csapatjátékuk, így újratervezés szükséges.

TABELLA: Az NB II állása itt – kattints!

 Az M4 Sport videója: