Az NB II-ben a fiatalszabály előírja két 1998. január 1-je után született játékos szerepeltetését 90 percen keresztül, ráadásul mindkettőnek egyszerre kell a pályán lennie. A 20 éves Hinora és a 19 éves Bese is megfelel az előírásoknak – írja a vasasfc.hu.

Hinora Kristóf az előző szezonban a Nyíregyháza csapatában 29 bajnoki és kupatalálkozón lépett pályára, ebből 27 alkalommal kezdő játékosként, azaz fiatal kora ellenére alapembere volt együttesének.

Hinora Kristóf a következőket mondta a klubhonlapnak.

Valóban volt több megkeresésem is, ami nyilvánvalóan szól a fiatal szabálynak is, és annak, hogy fiatal korom ellenére köszönhetően a nyíregyházi szezonnak, van már másodosztályú tapasztalatom.

Azért választottam a Vasast, mert mindenképpen olyan csapatban szerettem volna játszani, ahol komolyak a célok, és ahonnan van lehetőségem az U21-es válogatottban is megszilárdítani a helyemet.

14 éve focizom, mindig a középpályán játszottam. Egy éve a Nyíregyháza NB II-es csapatában próbáltak ki jobb oldali védőként, és legutóbb az U21-es válogatottban is ezen a poszton szerepeltem. A megalkuvás nélküli küzdelem, és a bátor, őszinte harcmodor jellemez mindkét poszton, remélem ezt sikerül majd a Vasasban is minél több mérkőzésen megmutatnom.

A DAC mindenkit beelőzött: NB I-es klubok elől szerezte meg a Vasas válogatottját

Bese Balázs, aki egyébként az U19-es válogatott csapatkapitánya is, az előző szezonban az MTK és a Budaörs csapatában 26 bajnoki és kupatalálkozón állt csapatai kapujában, mely mérkőzések közül 21 alkalommal győzelemnek vagy pontszerzésnek örülhetett. A fiatal kapus biztos benne, hogy gyorsan beilleszkedik.

Remélem, hogy a Budaörsnél és az MTK-nál szerzett tapasztalatokat a Vasasnál is tudom kamatoztatni.

Több csapattársammal már játszottam együtt vagy a válogatottban, vagy klubcsapatban. Biztos vagyok benne, hogy a beilleszkedésemmel nem lesz probléma.

Az NB II-es bajnokság nagyon hosszú, és kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, így hosszú küzdelemre számítok. Idén májusban feljutást ünnepelhettem a bajnokság végén, de megtanultam, hogy az ilyen jellegű sikerért az év minden napján komolyan kell dolgozni és küzdeni.