Mint ismeretes, a Ferencváros a 70. percben szerezte meg a Haladás ellen a vezetést Lovrencsics Gergő távoli bombája után. A szombathelyiek rutinos kapusa, Király Gábor szerint a hazaiak gólját les előzte meg. A rutinos hálóőr addig reklamált, amíg Karakó Ferenc játékvezető 10 másodperc alatt adott neki két sárga lapot, és kiállította.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága heti ülésén három mérkőzésre szóló eltiltással büntette Királyt, aki így biztosan kihagyja a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és az MTK elleni bajnoki mérkőzéseket. Érdekes, hogy a már kedden megszületett döntésről a szövetség honlapja még mindig nem számolt be, arról A SZOMBATHELYI KLUBHONLAP adott hírt.

Király korábban már kijelentette, hogy “egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a száját”, a Haladás szerint ugyanakkor a döntést a bíró megsértésével indokolta az MLSZ.

Lovrencsics gólja és Király kiállítása

A Ferencváros Lovrencsics Gergő bombagóljával törte meg a Haladás ellenállását, a találat jogosságát vitató Király Gábort reklamálásért kiállították.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 16., szombat

Folytatása következik

“Ezeken a tárgyalásokon teljesen indifferens, hogy miért reklamált egy játékos, igaza volt-e az adott szituációnál, egy számít: miért állították ki, adott esetben pedig, hogy mit mondott a játékvezetőnek. A gyakorlat az, hogy akkor tiltják el több meccsre a labdarúgót, ha nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használ. Nos, Király Gábor korábban azt nyilatkozta: egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját” – írta a haladas.hu.

Az OTP Bank Liga sereghajtójánál azonban nem nyugszanak bele a döntésbe.

Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, ahol Király Gábor is elmondhatja a véleményét – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Ennél többet az üggyel kapcsolatban nem szeretnénk mondani.

“A Fradi tartott tőlünk, szégyen, katasztrófa” – otthon fakadt ki a Haladás légiósa az ítéletek miatt