Ahogy arról a csakfoci.hu is beszámolt, sok vitát kavart Karakó Ferenc játékvezető ítélete a Ferencváros–Haladás bajnoki (2-0) 70. percében, amikor a hazaiak első, lesgyanús helyzet által megelőzött gólját követően körülbelül 10 másodperc alatt mutatott fel két sárga lapot a Haladás reklamáló kapusának, Király Gábornak– akit 24 év után állítottak ki először.

A vitatott gól és piros lap kapcsán az ukrán sajtó is beszámolt a történtekről, hiszen keleti szomszédunk mind az FTC (Szerhij Rebrov vezetőedző és a gólpasszt is adó Ihor Haratin miatt), mind a Haladás szempontjából, utóbbiak játékosát, a szombaton a kispadon ülő Jurij Habovdát szólaltatta meg a football24.ua. A bekk így tekintett vissza a mérkőzésre:

Sokáig nem kaptunk gólt a Ferencvárostól, egyenrangú ellenfelei voltunk, egyáltalán nem érdemeltünk vereséget, ezt 100 százalékosan kijelenthetem. Úgy éreztem, a Fradi még tartott is tőlünk azok után, hogy ősszel otthon legyőztük őket. És most is a három pontért mentünk ki a pályára, mert nekünk most már minden pont aranyat ér.

Szégyen, hogy így kellett kikapnunk – nem mondom, hogy szándékosan történtek így a dolgok, de az biztos, hogy nem fair, ami velünk történt a pályán.

El kell felejtenünk, ami történt, fontos, hogy előre nézzünk – mondta a korábbi balmazújvárosi játékos, aki Király piros lapjára is kitért.

Érthető, hogy a kapusunk érzelmesen reagált a történtekre. Az első félidőben remekül védett, a szünet előtt 11-est is hárított, 0-0-ra álltunk a szünetben. Aztán jött a katasztrófa, lesállás előzte meg a Ferencváros vezető gólját, mégis megadták, Királyt pedig kiállították. Ketten is egyértelműen lesen voltak, egyikük pedig zavarta a kapusunkat, mégis megadták a gólt – tette hozzá.

A 29 éves, munkácsi születésű Habovda számára az már elégtételt jelentett csapata szempontjából, hogy egy szakértő is megerősítette a Fradi vezető gólját megelőző lesállást – Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető véleményét a csakfoci.hu is közölte hétfőn.

Nem tudom, a botrányos ítéleteknek mi lesz a folytatása. Az biztos, hogy egy volt FIFA-játékvezető a TV-ben már elmondta, hogy lesállás előzte meg a gólt. Hogy a további lépések esetleg hogyan néznek ki majd a klubunk részéről, azt nem tudom és nem is az én dolgom.

Lanzafame hiába ollózza a gólokat: Két parádés találat, amit elvettek a Fradi-csatártól – videók