Az eredmények szempontjából nem, a gólkirályi címért zajló versenyfutásban viszont igen fontos, ráadásul szépségdíjas gólokat vettek el az utóbbi hetekben Davide Lanzafamétól. A Ferencváros olasz támadója a DVTK, majd a Haladás ellen is akrobatikus mozdulattal talált a hálóba, de hiába.

A diósgyőriek ellen már 5-0-s állásnál, a 70. percben ollózott a kapuba a 31 éves játékos, ám Bognár Tamás játékvezető – asszisztense jelzésére – nem adta meg a gólt. A visszajátszások alapján tévesen, legalább egy, de inkább két vendégvédővel is egyvonalban volt Lanzafame, amikor Varga felívelt szabadrúgása az útjára indult:

Két héttel később, a Haladás elleni bajnokin is betalált a légiós hasonló mozdulattal, de ezúttal Karakó Ferenc és csapata látta úgy, hogy az olasz támadó lesen volt, amikor a 45. percben, még 0-0-s állásnál kitűnő labdát kapott az ukrán Haratintól.

Az ítélet itt sem tűnt helyesnek, az alábbi pillanatképen is látszik, hogy a csatár az egyik szombathelyi védővel egyvonalban helyezkedik, amikor a labda elindul felé.

Lanzafame nem megadott gólja

Davide Lanzafame szenzációs gólt lőtt a Haladás kapujába – de a játékvezető les miatt érvénytelenítette.A lassítások alapján azonban úgy tűnik, az olasz támadó találata szabályos volt. 🤔🤓🕵️🔭Élő közvetítés: http://bit.ly/2UFhenm

Közzétette: M4Sport – 2019. március 16., szombat

A két mérkőzés végkimenetelét tekintve ugyan nem “osztott-szorzott” a két gól, hiszen az FTC 7-0-ra, illetve 2-0-ra győzött, ám mivel a gólkirályi címért folyó verseny igen szorosan alakul a jelenleg 12 gólos Lanzafame, illetve legfőbb riválisai (Holender – 12 gól, Varga R. – 10 gól, Knezevic, Molnár G. és Scepovic – 9 gól) között, a két elvett találat az idény végén is fájhat még az olasz Fradi-játékosnak.

Az NB I góllövőlistájának élmezőnye: