A Sporting Lisszabon négy forduló alatt hét pontot gyűjtött a portugál bajnokságban, és bár az első vereségét (a Rio Ave ellen) csak a hétvégén szenvedte el, a vezetőség úgy döntött, hogy meneszti a tavaly ősszel szerződtetett, az elmúlt idényben Portugál Kupát és Portugál Ligakupát is nyert holland vezetőedzőt, Marcel Keizert.

Utódja – egyelőre ideiglenesen – az a Leonel Pontes lett, aki júniustól irányította az U23-as csapatot, most pedig eddigi legnagyobb feladatát kapta meg vezetőedzőként.

A testnevelő tanári diplomával rendelkező szakember a Manchester United akadémiáján szerezte szakedzői oklevelét. Legutóbb spanyol harmadosztályú Jumilla, a DVSC, az egyiptomi Al-Ittihad vezetőedzője volt, előtte dolgozott a görög Panetolikosznál, valamint a portugál Maritimónál. 2010 és 2014 között Paolo Bento szövetségi kapitány mellett a portugál válogatott másodedzője volt, és több mint tíz évig a Sporting utánpótláskorú gárdáinál tevékenykedett.

A portugál bajnokság 5. hekyén álló lisszaboni csapat szeptember 15-én, a válogatott szünet után a Boavista ellen lép majd pályára legközelebb.

Rosszul sült el a debreceni kaland

Pontes a 2016/2017-es idényben dolgozott a DVSC-nél, de nem sok szépre emlékezhet vissza debreceni karrierjéből, hiszen a hajdúságiak kis híján kiestek vele, végül a helyére kinevezett – és azóta is a kispadon ülő – Herczeg András biztosította be a Loki biztos NB I-es tagságát a Diósgyőr legyőzésével.

Pontes irányítása alatt a Loki 28 bajnoki mérkőzésen 8 alkalommal győzött, és 7 döntetlen mellett 13-szor vereséget szenvedett. A Magyar Kupában egy mérkőzést játszott a Loki, Győrben 1-0-s vereséget szenvedett, és búcsúzott a további küzdelmektől.

Egy korábbi interjúnk Pontessel:

Pontes nem ért egyet a kirúgásával: “Sokkal felkészültebb lettem volna a következő idényben” – exkluzív