Mint ismeretes, a Diósgyőr és a Szeged is közleményt adott ki kedden Dragan Vukmir múlt heti klubváltása kapcsán, a csongrádiak szerint a szerb vezetőedző még az ő alkalmazottjuk, a borsodiak ugyanakkor lezártnak tekintik az ügyet, mondván a tréner már hivatalosan is szakított volt csapatával.

A Szeged sportigazgatója, Adem Kapic is nyilatkozott a történtek kapcsán.

Váratlan helyzetbe kerültünk, de fontos meccsre készültünk és ehhez tiszta fejek kellettek. Az öltözőben pénteken megbeszéltük a játékosokkal, hogy csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk és megyünk tovább az utunkon, a célunk felé. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert egy összetartó, mentálisan is erős csapatunk van, már a pénteki edzésen éreztük a játékosokon, hogy semmi nem térítheti le őket az útról – nyilatkozta a klubhonlapnak a sportigazgató, azt is kommentálva, ahogyan Vukmir beszélt távozásának, illetve váltásának okáról.

Továbbra sem szeretnénk nyilatkozatháborúba belemenni, ugyanakkor vannak olyan tények, amiket nem hagyhatunk szó nélkül. Világos célokat fogalmaztunk meg a volt vezetőedzőnknek, és a teljesítményünk azt mutatja, hogy elfogadta ezeket. Folyamatosan egyeztettünk és nem jelezte, hogy nem értene egyet törekvéseinkkel.

Emellett van egy nagyon furcsa dolog az edzőváltásban. Volt vezetőedzőnk április 7-én írásban beadta a felmondását, a szerződésében 30 napos felmondási idő szerepel. Ezek alapján a szerződése a Szeged-Csanád GA csapatához köti, a klub alkalmazásában van, így számomra érthetetlen, hogy hogyan kaphatott engedélyt leülni egy másik csapat kispadjára. Ezt csak akkor kaphatta volna meg, ha a jogviszonyát már rendezte velünk, de ez a mai napig nem történt meg

– fejtette ki Kapic.

Pintér Attila újra vezetőedző lesz – ennél a magyar csapatnál vállalhat munkát