Váratlan edzőváltás történt a héten az NB II-ben: ahogyan azt a csakfoci.hu elsőként jelezte, Kondás Elemér távozott a Diósgyőr kispadjáról, helyét pedig a Szegedről érkező Dragan Vukmir vette át. A szegedi közlemény úgy szólt, hogy Vukmir “visszautasíthatatlan ajánlatot kapott”, Adem Kapic sportigazgató pedig nem rejtette véka alá a véleményét, szerinte ezt a szezont már csak a morális szempontok miatt is illett volna végig csinálnia a 43 éves szakembernek Szegeden.

– A játékosok arcán dühöt láttam, ami még erősebbé tesz minket. Az ellenfelek nem csak tisztelni fognak minket, hanem félni is fognak tőlünk – nyilatkozta Kapic a váratlan edzőváltásról.

A váltás okairól Vukmir is megszólalt a DVTK hivatalos oldalán.

– A szegedi klubon belül régóta létezett egy probléma, ami miatt soha nem panaszkodtam, nem is beszéltem róla nyilvánosan, és aminek a részleteibe most sem szeretnék belemenni. Többször beszéltem erről a klubvezetéssel, korrekt módon azt is elárultam, hogy többen érdeklődnek irántam még az élvonalból is, mégsem sikerült megoldani. Ilyen körülmények között éppen a legjobb pillanatban keresett meg a DVTK. Tetszettek a klubvezetés által felvázolt tervek, ezért vágtam bele az új kihívásba – mondta a Diósgyőr új trénere, majd a “visszautasíthatatlan ajánlatot” bővebben is kifejtette. – Amikor leültünk tárgyalni a diósgyőri klubvezetéssel, akkor nem csak a csapatról beszéltünk, hanem elmondták, miért szeretnének velem dolgozni, vonzott ez a fajta megbecsülés. Kifejezetten tetszett, hogy nem csak rövid, hanem hosszú távú célokkal is rendelkezik a DVTK.

Ha valaki azt gondolja, hogy a “visszautasíthatatlan” kifejezés anyagi értelemben értendő, az tévúton jár, mert valóban beszéltünk pénzről, de a tárgyalás legutolsó pontjaként, amikor már minden fontos kérdést tisztáztunk.

Végül úgy láttuk, hogy sikeresen tudunk együttműködni, ezért kötöttünk szerződést, és ezért irányítom péntektől a DVTK első csapatát. Azért mertem bátor döntést hozni, mert bízom a saját munkámban. Döntést hozni mindig jobb, mint elodázni a dolgokat, és nem dönteni.

Vukmir hozzátette, hogy a Merkantil Bank Liga egyik legerősebb kerete szerepel diósgyőri mezben, közte több válogatott labdarúgóval, akik közül Könyves Norbert és Eppel Márton a csapattársa is volt, de félre kell tenni, hogy valaha egy öltözőben ültek a Hungária körúton, Diósgyőrben ő a vezetőedző, Könyves és Eppel pedig a játékosok.

– Fegyelmezett, becsületesen küzdő és tökéletesen koncentráló csapatot és javuló játékot várok a következő hét mérkőzésen. Azt követő időszakról pedig majd csak a bajnokság befejezését követően szeretnék beszélni. Az eredmény mindig mindent elárul. A bajnokság után senki nem emlékszik majd a részletekre, egyedül az számít, feljut-e a DVTK. Ahogy mondtam, szeretnénk javítani a játékon is, de most az eredményesség a legfontosabb – zárta Vukmir.

Révész: “Becsaptak a kollégáim, félreedzették a csapatot” – a szurkolóknak is odaszúrt