Nehéz dolga van Horváth Ferenc vezetőedzőnek, hiszen a Balmazújváros kerete teljes átalakuláson megy keresztül a nyáron. Az újvárosiaktól több labdarúgó is távozott az elmúlt időszakban, azonban kedden új igazolásokról is beszámolt a klub hivatalos honlapja.

Korábban már biztossá vált, hogy a Balmazújvárosban folytatja pályafutását Ternovan Patrik, Szabó Balázs (DVTK – kölcsönbe 1 évre), Szalai András (Paksi FC – kölcsönbe 1 évre), Papucsek Barna (Kisvárda Master Good), Balázs Richárd (VLS Veszprém).

Az öt játékos mellett kedden nyolc új igazolást jelentett be a Balmazújváros. Verpecz István (Paksi FC – kölcsönbe 1 évre), Farkas Norbert (BFC Siófok), Berki István (BSS Monor), Bora György (Budapest Honvéd), Bíró Ákos (Budapest Honvéd – kölcsönbe 1 évre), Patvaros Zsolt (ZTE FC), Domokos Bálint (III. ker. TVE), Peszmeg Viktor (Ceglédi VSE) a Hajdú-Bihar megyei együttesénél kezdi meg a következő szezont.

Az NB II-es rajtig két hét van hátra, s ennek kapcsán a vezetőedző, Horváth Ferenc értékelte az elmúlt hetek történéseit.

Az eddigi három hétben azt a munkát végeztük, amit elterveztem, jó ütemben haladunk. Viszont annyiból nehézkes a dolog, hogy folyamatosan érkeznek játékosok, új labdarúgók, vagyis nem tudok mindenkinek egyforma terhelést biztosítani.

Egy ilyen újraépülő együttesnél sokáig tart az összeszokás is, még az ismerkedésnél járunk, de fokozatosan, szépen haladunk előre. Őszintén megmondva, jobban örülnék, ha hosszabb lenne a felkészülési időszak, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni, ezt kell minél gyorsabban lereagálni

– mondta a balmazfoci.hu-nak a 45 éves szakember.

A Balmazújváros az első fordulóban a Dorogi FC-t fogadja hazai pályán, július 29-én, vasárnap.