Korábban honlapunk több ízben beszámolt arról, elmaradásai és jelentős anyagi gondjai miatt veszélybe került a Vác FC NB II-es indulása, amely szinte az egész játékoskeretét elveszítette a nyáron, mivel a labdarúgók többségének szerződése június 30-án lejárt, így szabadon igazolhatóvá váltak – egyedül csak a 20 éves kapus, Lőrincz Péter maradt Vácott.

Az 1994-ben NB I-es aranyérmet szerző Vác FC összesen mintegy 100 milliós tartozást halmozott fel az elmúlt időszakban, ennek hatására a játékosok egy kollektívan megfogalmazott nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz. A korábbi angol többségi tulajdonos, John P. Marshall többször jelezte, megfelelő ajánlat esetén megválna a részvényeitől, amire július végén sor került, a részvények a Vác VLSE tulajdonába kerültek. A tartozások nagy részét már rendezte a volt tulajdonos a játékosok felé, így az együttes megkezdhette a szereplését a másodosztály idei kiírásában.

A csakfoci.hu információi szerint azonban továbbra sem mondható megnyugtatónak a helyzet Vácon, és a tulajdonosváltás ellenére is vannak adósságok a játékosok felé.

Úgy tudjuk, a Vác VLSE egyhavi bérrel tartozik a klub korábbi játékosainak, akiknek június 30-ig szólt a szerződésük.

Az NB II-es csapatnál első körben július 20-ig adtak ígéretet arra, hogy kifizetik az elmaradt béreket és a féléves prémiumot, aminek határidejét augusztus 6-ig kitolták, azóta nem történt előrelépés az ügyben, csak a Vácon már-már megszokottnak mondható ígéreteket kapott mindenki, pénzt viszont nem.

Értesüléseink szerint, összesen 25 millió forintot kellett volna átutalnia az önkormányzatnak a klubvezetés felé, beleértve a labdarúgóknak, az edzők és a többi szakmai stábtag részére, ám ezúttal is elmaradtak a bérek kiegyenlítése.

Az elmaradások ellenére a Vác FC megkezdte a szereplését a bajnokságban, amelynek keretét többnyire NB III-as és ifjúsági játékosok elegye alkotja. A szakmai munkát Bánföldi Zoltán irányítja, segítői pedig Burzi Attila, Rusvay Gergely és Hámori István. Információink szerint az ügyvezetőnek és a gyúrónak sincs érvényes megállapodása a klubbal.

A Vác FC a bajnokságban 3 forduló alatt 0 pontot gyűjtött, és az utolsó helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján, egy ponttal lemaradva biztos bennmaradást jelentő 17. helytől.

Két fővárosi NB I-es klub is bejelentette a másodosztályú partnerét