Az MLSZ új szabályozása szerint a 2019/2020-as szezontól egy NB I-es, illetve egy NB II-es klub úgynevezett kooperációs szerződést köthet egymással, melynek értelmében az NB I-es klub öt 21 éven aluli játékosa kettős játékengedéllyel rendelkezhet. A kettős játékengedély lényege, hogy ha az adott fordulóban nem, vagy 45 percnél kevesebbet játszott a fiatal futballista az NB I-ben, akkor az NB II-ben is lehetőséghez juthat.

Az NB II-be feljutó Ajka a héten az ország egyik legsikeresebb utánpótláscsapatával rendelkező Budapest Honvéddal kötött együttműködést, így már az WKW ETO FC Győr elleni mérkőzésen is pályára léphetnek a Honvéd tehetségei – olvasható az fcajka.hu közleménye. A kooperációs szerződés értelmében így pályára lépett az Rába-partiak ellen a kispesti csapattól érkező Stoiacovici Dávid és Soltész Dominik István is.

Hasonló kontraktust kötött egymással az Újpest FC és az NB II-ben utolsó pillanatokban induló Vác FC, ezt az élvonalbeli csapat közölte. A megállapodás értelmében a Vác vasárnapi, Szolnok elleni összecsapásán Hajnal Balázs végig a pályán volt, illetve Szűcs Kristóf pedig ezt a szezont kölcsönben, szintén a váciaknál tölti.

Korábban öt élvonalbeli csapat is megkereste a budaörsieket az esetleges együttműködés kapcsán, akik végül a MOL Fehérvár FC mellett döntöttek.