Tavaly szeptember elején igazolt az akkor még Fernando Fernandez által irányított Diósgyőrből a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubinhoz Tajti Mátyás, ám azóta egyre kevesebbet lehetett hallani róla.

Az első csapatban csak február 2-án léphetett pályára, akkor 61 percet kapott csereként a Piast Gilwice ellen 2-0-ra elveszített bajnokin. Ezután még a Wisla Krakkó (16 perc) és a Slask Wroclaw (1) ellen még játszott a kispadról beszállva, majd csak kerettag volt, végül június 14-től egészen a múlt hétvégééig a keretben sem volt, de a tartalékcsapatban, a harmadosztályban is csak epizódszerepeket kapott. Három találkozón összesen 77 játékpercet kapott az edzőjétől.

Lengyelországban már sokan azt gondolták, alig pár hónap után – legkésőbb a nyáron – véget is ér a mellőzött Tajti lubini pályafutása, ami mostanra bekövetkezett: az NB I-ben szereplő ZTE hivatalos közösségi oldalán jelentette be Tajti Mátyás szerződtetését.

A zalaegerszegiek nem hozták nyilvánosságra, hány éves szerződést kötöttek a 22 éves középpályással.

Tajti a pályafutását a Fradiban kezdte, majd a Videoton és a Puskás Akadémia korosztályos csapataiban szerepelt, mielőtt a Barcelonához igazolt a fiatal középpályás. 2016 nyarán a Málagához vezetett az útja, ahol a tartalékoknál szerepelt, 2018 nyarán a Diósgyőrhöz került. A miskolciaknál összesen 35 tétmeccsen lépett pályára, 7 gólt szerzett, és tavaly nyáron sajtóhírek szerint 350 ezer euróért távozott a Zaglebie Lubinhoz.

Egy korábbi interjúnk Tajtival:

Interjú: “A magyarok elvárták, hogy pályára lépjek a Barcelonában” – Tajtit az édesapja miatt nem szerette minden DVTK-szurkoló