35 évével és 53 nemzetközi kupameccsével messze a legtapasztaltabb játékosa lehetett volna Danko Lazovic az Európa Ligában szereplő MOL Vidi FC-nek – ha nem döntött volna úgy váratlanul a szerb támadó, hogy befejezi pályafutását és épp a csoportkör megkezdése előtt elhagyja csapatát.

Lazovic mondhatni sokkoló döntése különösen annak fényében meglepő, amit a múlt héten mondott az Európa Liga hivatalos magazinjának, kamera előtt. Az UEFA forgatócsoportja az azóta távozó légióst európai tapasztalatáról és a csoportkör kihívásairól kérdezték. Így válaszolt.

Minden reggel, amikor edzeni megyek, olyan szenvedély van bennem a játék iránt, mint a múltban sohasem. Ha valamit így szeretsz, az mindent megér. Különösen, ha a futballról van szó. Sok pozitív dolgot át tudtam adni a többieknek, de azért jobb, ha a negatívumokat nem tanulják el tőlem… – tette hozzá mosolyogva.

Talán furcsán hangozhat ez mindenki számára, de miért ne érhetne el valami nagy dolgot az Európa Ligában a “kis” Vidi? – fogalmazott a szerb, aki ekkor a jelek szerint még nem gondolt arra, hogy nagyjából egy hét múlva már nem lesz a fehérváriak játékosa, sőt, pályafutását is befejezi. Mindez még különösebbé teszi a történteket.

Lazovics “késői” döntése egy Európa Liga-helyet is elvett a Viditől – ezért fájhat