A Videoton FCF Baráti Kör fórumán már koraeste megjelentek arról a hírek, miszerint a fehérváriak szerb támadója, Danko Lazovics távozik a klubtól. A 35 éves csatár távozásáról később az nso.hu is beszámolt.

A 47-szeres jugoszláv és szerb válogatott játékos a hírek szerint már az edzéseken sem vesz részt, a napokban várhatóan végleg elbúcsúzik Székesfehérvártól, a csapattól, és ezt már az öltözőben is bejelentették.

A korábban többek között a belgrádi Partizan, a Feyenoord, a PSV és a Zenit csapatában is megforduló, 35 éves csatár közös megegyezéssel bont szerződést a szereplését az Európa-ligában csütörtökön a BATE Boriszov ellen megkezdő magyar bajnok együttessel.

Lazovics két évvel ezelőtt, 2016 nyarán igazolt a fehérváriakhoz, ez idő alatt 80 tétmeccsen lépett pályára és 29 gólt, 29 gólpasszt jegyzett, valamint szerepet vállalt csapata bajnoki címéből és európai csoportkörbe jutásából.

Az idei szezon nemzetközi menetelése során két gólt szerzett és két gólpasszt adott: egyet-egyet a luxemburgi Dudelange és egyet-egyet a görög AEK Athén elleni meccseken.