A kettős terhelés miatt érezhetően fáradtabban futballozott az Európa Liga-csoportkörös Vidi az MTK elleni, 3-0-ra elveszített bajnokin. A találkozót követően ismét felmerült, hogy miért nem kaptak lehetőséget azok a futballisták ezen helyzetben, akik eddig kevesebbet játszottak, felvetődött például a nyáron igazolt Hangya Szilveszter vagy Berecz Zsombor neve is.

Az átigazolási szezonban három hazai futballista – Berecz és Hangya mellett a Debrecenből igazolt Sós Bence – került a Vidihez, de ők hárman összesen csak 147 percet töltöttek eddig a pályán az élvonalban, a legtöbbet Sós, de egy hónapja ő sem játszott bajnokit az első csapatban (az NB III-ban lépett pályára kétszer).

A nyáron igazolt magyar Vidi-játékosok idei játékpercei:

Berecz Zsombor: 2 NB I-es mérkőzés, 23 perc

Hangya Szilveszter: 1 mérkőzés, 14 perc

Sós Bence: 5 mérkőzés, 110 perc

Amikor a kevesebb sanszot kapott futballisták mellőzéséről – Berecz és Hangya is kispados volt vasárnap, de egyikük sem kapott végül lehetőséget – kérdezte az M4 Sport Marko Nikolicot, a MOL Vidi FC szerb vezetőedzője ezt a választ adta:

Érdekes, hogy amikor a bajnokságban nyertünk vagy Londonban helytálltunk, senki nem kérdezte tőlem, hogy miért az adott játékosok léptek pályára. Ma ők alkották a csapatot. Mindenkinek keményen kell dolgoznia azért, hogy lehetőséget kaphasson. Nem játszhat csak azért valaki, mert a keretünk nagy, ha megdolgozik érte, akkor meg is fogja kapni a bizalmat. Ha érti, hogy mire gondolok…

Nikolic: “Üres lufi volt a csapatom”, Feczkó: “Intelligensen futballoztunk” – edzői értékelések