TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Mint ismeretes, a MOL Vidi FC hazai pályán 3-1-re legyőzte a Mezőkövesdet az NB I 3. fordulójából elhalasztott meccsén szerda este. A lefújás után a fehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland nyilatkozott az M4 Sportnak.

Bizonyítani akartuk, hogy az elmúlt hét csak egy kisiklás volt – kezdte Juhász Roland az M4 Sportnak. – Nehéz volt felpörögni erre a mérkőzésre.

Sajnos nagyon kevés szurkoló látogatott ki, és emiatt szomorú is vagyok, hogy tényleg ennyien kíváncsiak a játékunkra. Szomorú vagyok, hogy nincs a meccsek után kivel ünnepelni.  Örülök annak a kevés embernek, aki kilátogatott és folyamatosan biztatta a csapatot. Tényleg szívből köszönöm az egészet.

Nekünk most az volt a legfontosabb, végre kicsit magabiztosan nyerjük meg a mérkőzést, bár a végén bekapott gól miatt ideges vagyok. Nem is tudom, mi előzte meg azt a szituációt, de fault biztosan nem, mindegy is. Az a legfontosabb, hogy újra nyert a csapat és több góllal, úgyhogy ennek nagyon örülök, kellett az önbizalmunknak.

Az utóbbi időben a MOL Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics elmondta, problémáik adódtak – különösen a BATE ellen – a helyzetkihasználással. Erre a fehérváriak csékája is reagált.

Sokat gyakoroljuk az edzéseken a helyzetek kihasználását. Most már tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sok helyzetet hagytunk ki. A hétvégén a kupában is, ha a 30. percben több góllal vezetünk, senki se szólhatott volna semmit. Sajnos ott sem jöttek a gólok.

Fontos egy ilyen mérkőzésen, hogy kettő null után ne üljön le a csapat, hanem arra törekedjen, minél többet adjon ki magából.

A BATE elleni meccsen is láthattuk, nagyon fontos hogyan használja ki egy adott csapat a helyzeteit. Sajnos akkor vereséget szenvedtünk, de megyünk előre és ezen szeretnénk javítani, mert van hova fejlődni.

Korábban rendre Danko Lazovics beadása találta meg Juhász fejét, ám a szerda esti találkozón ezúttal Huszti ívelése után bólintott a kapuba a 35 éves védő.

Tegnap (kedden – szerk.) ezt a variációt nagyon sokat gyakoroltuk, és Szabolcs hibátlanul rúgta be a labdákat. Mindenki tisztában van vele, milyen bal lába van, és nem volt nehéz dolgom, mert szinte egy helyben kellett állnom, és csak be kellett csúsztatnom – tette hozzá.

NB I: Juhász fejese a kezdet volt, a Vidi három perc alatt lerendezte a Mezőkövesdet – videó