TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Némi tapogatózással töltötte mindkét csapat a meccs első tizenöt percét. Ám a 18. percben Huszti jobboldali szöglete után Juhász fejjel továbbította a labdát a kapuba (1-0), majd három perccel később Milanov vezette a kövesdi védőkre a labdát – Stopirának passzolt, akinek a centerezését az érkező Katanec becsúszva a saját kapujába továbbította a labdát (2-0). Az első félidőben még Scsepovics is bevette a vendégek kapuját, de mindezt lesről tette, így kétgólos Vidi előnnyel mentek pihenni a felek.

A fordulás után próbálkoztak a kövesdiek szépíteni, de hol a fehérvári védők mentettek, hol elszórakozták a kínálkozó lehetőséget. Az újabb találatot végül a Vidi szerezte a 62. percben: Tóth hibáját kihasználva Milanov vezette a hazaiak kontratámadását, majd passzolt Scsepovicshoz, aki az üres kapuba gurított (3-0).

A bekapott gól után kettős cserével frissítettek a kövesdiek – többek között a korábbi Vidi-játékos André Alves is beállt. A hosszabbításban még Vajda szabadrúgásból bevette a Vidi kapuját, így kialakult a 3-1-es végeredmény, amivel a fehérváriak feljöttek a negyedik helyre a tabellán.

MOL Vidi – Mezőkövesd 3-1 (Juhász R. 19., Katanec 22. – öngól, M. Scsepovics 64., ill. Vajda S. 94.)

MOL Vidi: Tujvel – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, Hadzic, Huszti (Berecz 86.) – Kovács, Milanov (Pátkai 77.)  – Scsepovics​ (Hodzic 86.)

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Szeles, Mevoungou (Meskhi M. 73.), Tóth B., (Szabály 67.) – Cseri (Alves 67.), Drazic, Vajda

Összefoglaló