Múlt vasárnap játszották az FC Porto-Rio Ave mérkőzést a portugál bajnokságban, amelyet a listavezető 2-1-re nyert meg. A legnagyobb helyi lapok egyike, az O Jogo most arról számolt be, hogy a karácsony közeledtének ellenére is rengeteg klub megfigyelője volt jelen a bajnokin. Külön kiemelik – egyfajta újdonságként -, hogy ezúttal a MOL-Vidi scoutja is jelen volt a meccsen, ahol több európai klub képviselője is feltűnt, így például a Lyon, a Basel, az Atalanta, a Montpellier, a Monaco, a La Coruna, az Osasuna és a Sahtar is képviseltette magát.

A legnagyobb sztárcsapat a listában a Manchester United neve volt, amely ismét szemügyre vette Éder Militãót, csakúgy, mint a Tottenham. Ő az egyetlen játékos, akit a cikk megnevez, mint lehetséges célpontot, értelemszerűen 50 millió eurós értéke miatt a többi említett klub aligha őt figyelte, rá legfeljebb a két Premier League-ben szereplő együttes lehetett fokozottan kíváncsi.

Mivel a Porto kezdőcsapatában jellemzően inkább 10 millió eurót meghaladó értékű labdarúgók szerepelnek, így valószínűbb, hogy a MOL-Vidi megfigyelőjének leginkább a Rio Ave játékosai jelenthettek potenciális célpontot. A portugál bajnokság 10. helyezettjének legértékesebb labdarúgóját 3 millió euróra taksálják, a keret döntő többsége 2, de inkább 1 millió euró alatti értékkel bír a Transfermarktnál (ne feledjük, itt becslésekről van szó) – ők a megszerezhető kategóriát képviselhetik.

Vidi-titkok: “Akik eddig elutasítottak minket, most azok is kíváncsiak ránk” – 8000 játékost figyelnek (exkluzív)