NB I, a 26. forduló válogatottja

Demjén (ZTE) – Poór (DVSC), Diaby (Újpest), Serafimov (ZTE), Lukic (Mezőkövesd) – Nego (Fehérvár), Esiti (Ferencváros), Baluta (Puskás Akadémia) – Kozák (Puskás Akadémia), Zivzivadze (Újpest), Nikolics (Fehérvár)

Demjén Patrik (ZTE)

Az első félidőben egy kemény Babunski-lövést védett bravúrral, majd a második játékrészben kiütötte Dzsudzsák 11-esét, amivel feltette teljesítményére a pontot. Mindez azt jelenti, hogy immár 581 perce nem kapott gólt.

Poór Patrik (DVSC)

A Loki legjobbja volt, rengeteget dolgozott, segítette a támadásokat. Volt egy jó távoli lövése, ami alig ment fölé, a Debrecen 11-ese előtt pedig ő adta középre a labdát.

Abdoulaye Diaby (Újpest)

Remekül helytállt a védelem tengelyében. Jól használni ki gyorsaságát, fizikai adottságait, az átlagon felülii teljesítménye is kellett ahhoz, hogy az Újpest megússza kapott gól nélkül.

Nikola Serafimov (ZTE)

Sok dolga volt, mivel a mérkőzés jelentős részében az egerszegiek kapuja előtt zajlott a játék. Ezúttal is határozott és kemény volt, jól fogta össze a védelmet.

Andrej Lukic (Mezőkövesd)

A kövesdiek legaktívabb játékosa volt. Rengeteget futott, felért a támadásokhoz, volt egy kemény lökete, a végén pedig egy fejese után a gólvonalról mentettek a védők.

Loic Nego (Fehérvár)

Nagyon energikusan futballozott, három gólpasszával a Vidi legjobbja volt a nyolc gólt hozó meccsen.

Anderson Esiti (Ferencváros)

Kemény, agresszív volt, de a támadásokhoz is rendre felért a nigériai középpályás. Az első félidőben hatalmas gólt lőtt ballal a tizenhatos vonaláról.

Alexandru Baluta (Puakás Akadémia)

Szinte az összes pontrúgása veszélyes volt. A második félidő elején az ő pontos ívelését követően fejelt Kozák a hálóba.

Libor Kozák (Puskás Akadémia)

Nagyon motiváltan lépett pályára a cseh támadó. Már az első félidőben is volt egy helyzete, szünet után pedig jól használta ki magasságát és védhetetlenül fejelt a kapuba.

Budu Zivzivadze (Újpest)

Most is jól került helyzetbe, de úgy tűnt, ezúttal nem talál be. A 82. percben aztán kiküzdött magának egy lövőhelyzetet és 17 méterről a bal sarokba tekert, amivel el is döntötte a három pont sorsát.

Nikolics Nemanja (Fehérvár)

Továbbra is remek formában a fehérváriak gólrekordere, két találattal járult hozzá a nagy fordításhoz.

A forduló cseréje: Katona Mátyás (Újpest)

A 62. percben állt be Bjelossal együtt, majd egy perccel később a csapattárs passza után higgadtan lőtt a kapuba, vezetéshez juttatva ezzel az újpestieket.

A forduló edzője: Michael Boris (Fehérvár)

Gyorsan háromgólos hátrányba került csapata, de nem pánikolt, bízott a játékosaiban és gyorsan visszajöttek a meccsbe. Az első negyedórát leszámítva irányították a mérkőzést.

Dzsudzsák a gyilkos NB I-ről, Csercseszovról és a nem elég tökös Lokiról: “Úgy látom, a válogatottság nekem már nem adatik meg”