A csakfoci.hu hétfőn elsőként számolt be szerb sajtóhírekre hivatkozva, hogy lemondott az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, miután az újrakezdés utáni vereségekkel a lila-fehérek nagyon közel kerültek a kiesőhelyekhez az NB I-ben. A hírt az 52 éves szerb tréner megerősítette honlapunknak.

Az Újpest hétfőn délután hivatalos oldalán jelentette be, hogy új edzővel folytatja a szezont, miután közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojsa Vignjevic vezetőedzővel.

Munkáját a szerb származású Predrag Rogan veszi át, aki az FK Napredak Kruševac csapatától érkezik a Megyeri útra.

Rogan két és félév után ismét Újpesten dolgozhat

A fiatal szakember neve nem ismeretlen az újpesti család előtt. Rogan 2015 júliusában vette át az akkor szerb másodosztályban szereplő Mačva Šabac-t, majd feljuttatta a csapatot az élvonalba, ahonnan a Szusza Ferenc Stadionba vezetett az útja. A 2017/18-as szezonban másodedzőként dolgozott a lila-fehéreknél. 2018-ban visszatért Szerbiába és a Topolya vezetőedzője lett. 2018 októberében nevezték ki Spartak Subotica trénerének, majd 2019 júniusában Napredak együttesét irányította.

A bajnokság ideje alatt Rogan a jelenlegi szakmai stábbal folytatja a munkát.

Az Újpest FC egyúttal megköszönte Nebojsa Vignjevic munkáját, és sok sikert kívánt neki a jövőbeni feladatokhoz.

Vignjevic: hét év az NB I-ben

Vignjevic 2013 októberében lett az Újpest vezetőedzője, kétszer – 2014-ben és 2018-ban Magyar Kupát nyert a csapattal, és 2018-ban bronzérmes lett a bajnokságban.

Az 52 éves szakember összesen 258 tétmérkőzésen irányította a lila-fehéreket – 107 győzelem, 75 döntetlen és 76 vereség a mérlege.

Vignjevic 3 hónap alatt másodszor mondott le – a háttér az újpesti edzőváltásról