Nebojsa Vignjevic 2013 októbere óta irányította az Újpestet vezetőedzőként, és ezzel ő dolgozott a legrégebb óta a magyar élvonalban a mostani mezőnyben. Csapatával kétszer – 2014-ben és 2018-ban – megnyerte a Magyar Kupát, és 2018-ban bronzérmes lett a bajnokságban. Az utóbbi időben viszont irányításával egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek a lila-fehérek, hiszen az idei szezonban jelenleg csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy a még éppen bennmaradást érő 10. helyen állnak az NB I tabelláján.

A remélt felemelkedés már egy új edző feladata lesz, alábbi cikkünkben azt vizsgáltuk forrásaink segítségével, hogy mi vezetett a szerb edző távozásáig – az alábbiakban az elmúlt szűk 3 hónap eseményeit összegeztük.

Március elején is lemondott, de a tulajdonos nem engedte el

Információink szerint Nebojsa Vignjevic már korábban is lemondott. Úgy tudjuk, hogy még közel három hónappal ezelőtt, március elején közvetlenül a Diósgyőr ellen 2-1-re elveszített bajnoki után elmondta a tulajdonosnak, hogy ő kész átadni a helyét a szezon hajrájára, és ennek az öltözőben is híre ment. A klubtulajdonos, Roderick Duchatelet azonban nem fogadta el ezt, és a játékosokkal is közölte, a szerb edző marad a szezon végéig.

Május 1-től új edző érkezését rebesgették

Vignjevic tehát maradt, majd egy nagyon fontos mérkőzésen csak 1-1-re végzett a Paksi FC ellen. A szezon ezt követően hetekre leállt. Ahogy közeledett az esetleges folytatás, úgy merült fel egyre gyakrabban az a hír, hogy már május 1-től új edző veszi át a lilák irányítását. Két lehetséges utód neve merült fel a zuhanyhíradóban – már az új szezonra: Igor Angelovszkié, aki Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, valamint Michael Borisé, aki az MTK Budapesttel feljutásra állt és menetelt a kupában. Utóbbi esetében viszont biztos, hogy nem voltak konkrét tárgyalások, mert a puhatolózások alapján is úgy tűnt, a nemet edző nem mozdítható a kék-fehérektől: vele is hosszú távon terveznek és ő is maradni szeretne.

Május második felében a lehetséges távozás kapcsán a szerb szakembernél is érdeklődtünk, aki “nem hivatalosan” elmondta, hogy nincs szó erről, és nem érti, honnan a származik az információ.

“Mindenki” azt mondta, nyártól biztosan megy, csak az utód a kérdéses

Ilyen előzmények után Vignjeviccsel vágott neki a folytatásnak az Újpest. Az edző távozásáról szóló biztos információk nem szűntek meg a zuhanyhíradóban, “mindenki” úgy tudta, hogy hamarosan biztosan távozik, de csakis a szezon után, és erről meg is született a döntés házon belül. A szezon közben elindult, a lila-fehérek azonban két vereséggel kezdtek: kikaptak a derbin 1-0-ra, majd a Kisvárda otthonában szintén, így a 10. helyre csúsztak vissza a tabellán, így valós veszély lett a kiesés. Ez lehetett az a pont, amikor már az edző, és a legfontosabb, hogy a tulajdonos is úgy vélte, jobb, ha a hajrára más veszi át a csapatot.

Ezt követően Nebojsa Vignjevic szerb sajtóhírek szerint lemondott, ezt az információt honlapunknak meg is erősítette a szakember. “Tűzoltónak” Predrag Rogan érkezett, aki korábbi pályaedzőként elég jól ismeri a keretet.

LENKÓ PATRIK

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: