Mint arról beszámoltunk, gólgazdag és fordulatos meccsen győzött 4-2-re az Újpest Mezőkövesden, azok után, hogy a hazaiak vezettek is az első félidőben.

A találkozó hajrája is izgalmasan alakult, két 11-est is kaptak a lilák, a két büntető pedig közrefogta a kövesdiek szépítő találatát. Az első esetben teljesen jogosnak tűnt Solymosi Péter ítélete, a labda ugyanis valóban a vétkes Szeles Tamás karját érintette, azt a 11-est azonban elrontotta Nagy Dániel, pontosabban védett Tujvel.

Jött azonban a 85. perc és 2-3-nál az újabb vendégbüntető: Szeles volt ezúttal is az egyik főszereplő: a 23 éves védő Solymosi játékvezető szerint ugyanis felrúgta a büntetőből végül harmadik gólját szerző Novothy Somát, a hazaiak azonban hevesen vitatták az ítéletet, nagyjából egy percig nem is tudta elvégezni a 11-est az Újpest csatára – ráadásul némi dulakodás is kialakult a két csapat játékosai között. (“Solymosi ezt benézte…” – fogalmazott a matyóföldiek hivatalos Facebook-oldala)

 

“A másodiknál a labdát rúgtam el, amit még az ellenfél csatára is elismert”

A meccs után is téma volt az eset, Szeles Tamás a mezőkövesdi klubhonlapnak beszélt a második büntetőről és Novothy sportszerű reakciójáról.

Az első tizenegyes abszolút jogos volt, kézzel értem a labdához, de a másodiknál a labdát rúgtam el, amit még az ellenfél csatára is elismert az esetnél, csak a játékvezető látta másképpen. Nagyon sajnálom, mert közvetlenül a rúgott gólunk után reális esélyünk lett volna a pontszerzésre, de így ezt a sanszot elvették tőlünk!

– fogalmazott a bekk.

Ahogy azt szombaton írtuk, a hazaiak szakvezetője, Radványi Miklós is a bíráskodással foglalkozott meccs utáni nyilatkozatában:

Nagyon nehéz hétről hétre ilyen meccseket játszani. Jól játszottunk, rúgtunk egy második gólt is amit érthetetlen okokból nem adtak meg, 2-0-nál eldőlt volna a meccs. Megvoltak a második félidőben is a helyzetek, sokat hibáztunk, de mások is, amit ez a csapat nem bír el. Az első félidőben benne volt, hogy több góllal nyerjünk. Láttam a játékosokon az agresszivitást, látom rajtuk az akaratot, hétről hétre vannak hibák, de nemcsak a játékosok hibáznak a pályán.

Levél az MLSZ-nek: A csakfoci.hu javaslata a játékvezetők ügyében