A csakfoci.hu még december végén számolt be arról, hogy távozhat az Újpest egyik legfontosabb és legrégebbi játékosa, Bojan Sankovic, aki Kazahsztába szerződhet.

Hétfőn az Újpest megerősítette hírünket, és bejelentette, hogy a szerb középpályás a kazah élvonalbeli Irtis Pavlodar csapatához igazol.

Az elsősorban hasznos mezőnymunkájáról, mintsem góljairól és gólpasszairól ismert Sankovic 132 NB I-es mérkőzésen, 27 Magyar Kupa-találkozón és 4 Európa Liga-meccsen viselhette eddig az Újpest mezét, mérlege 4 gól és 4 gólpassz 2013 óta. A légiós NB I-es bronzérmesnek és kétszeres Magyar Kupa-győztesnek is mondhatja magát, bár a 2014-es finálén műtétje miatt nem léphetett pályára. Az ősszel 16 találkozón lépett pályára az OTP Bank Ligában.

Sankovic már a negyedik távozó, akit a lilák hétfőn bejelentenek, korábban Kovács Lóránt, Meszaros Karol és Fadgyas Tamás eligazolása is hivatalossá vált. 

Sankovic így búcsúzott a szurkolóktól:

“Drága Barátaim, szeretett Lilák! Hosszú évek után hagyom el Újpestet, amely oly fontos számomra, és ami mindig is az marad. Nem csupán a futballról tanultam itt rengeteget, hanem az életrõl is, miközben felnõttem. Rendkívül hálás vagyok az elnöknek, Rodericknek, az edzőimnek, csapattársaimnak, mindenkinek, akik segítettek jobbnak lenni a pályán, valamint a szurkolóinknak, akik a hosszú évek alatt mindig mögöttünk álltak. Hajrá Lilák, Bojan” – idézi a középpályást az ujpestfc.hu.

Sankoviccsal a csakfoci.hu készített először hosszabb interjút Magyarországon:

Újpest: “Lehet, hogy nem vagyok annyira érdekes” – az első interjú az NB I egyik legrégebbi légiósával