A 24 éves játékos kölcsönben távozik a dél-koreai másodosztályban (K League 2) két mérkőzés után a hatodik helyen álló Busan IPark FC együtteséhez, hogy “ott építse tovább karrierjét” – írja a lilák klubhonlapja.

Novothy Somára még egy orvosi vizsgálat vár majd kint Busanban, utána válik teljesen hivatalossá a klubváltása.

Szeretném megköszönni ezt a másfél évet, amely mondhatom, hogy eddigi karrierem legszebb időszaka volt. Megnyertük a csapattal tavaly a Magyar Kupát, a bajnokságban bronzérmesek lettünk és egy találattal lemaradva második lettem a gólkirályságért folyó harcban, ahol idén is versenyben lehettem ezért a titulusért. A harmadik hely közelében hagyom itt a fiúkat, remélem majd küldenek egy érmet, amikor nyáron átveszik őket – mondta az ujpestfc.hu-nak. – Nagyon szépen köszönök mindent a klubnak, a társaknak, Vignjevic mesternek és a szakmai stábnak. Szereztem itt barátokat is, tényleg szép másfél évet töltöttem Újpesten. A szurkolóknak azt üzenném, tudom, hogy voltak nehéz időszakok a kapcsolatunkban, lehet nem mindig találtuk meg a közös hangot, de rendkívül hálás vagyok nekik a csapat nevében is, hogy mindenhova elkísértek bennünket és tényleg az ország egyik legjobb táboraként biztattak. Sose fogom például elfelejteni, milyen hangulatot teremtettek a kupadöntőn nekünk melegítés közben vagy a februári derbin, ahogy buzdítottak minket. Ez most ugye egy kölcsönszerződés, így nincs kizárva, hogy lehet fogunk még egymásnak örülni a szerzett gólok után – tette hozzá Novothny.

Több kérője is volt, előre pótolták

A támadó iránt hosszabb ideje mutatkozott külföldi érdeklődés, erről Nebojsa Vignjevic vezetőedző és Berta Csaba ügyvezető is beszélt nemrég honlapunknak. A csakfoci.hu információi szerint Törökországból és Dániából is volt többek között megkeresése Novothnynak, de végül a Távol-Keleten kötött ki.

Pótlására már előre felkészült az Újpest, hiszen az elmúlt hetekben két csatár, a nigériai Theophilius Solomon és az elefántcsontparti Lacina Traoré is a Megyeri útra igazolt.

A csakfoci.hu FRISS interjúja Novothny Somával: 

Novothny: “Nyilván minden átkot és rosszat rám szórnak az átigazolásom miatt” – interjú az Újpestről távozó csatárral