Korábban honlapunk elsőként számolt be arról, hogy az NB I-ben 4. helyen álló Újpest labdarúgócsapata szeretné szerződtetni a horvát élvonalban szereplő Inter Zapresic nigériai csatárát, Theophilus Solomont.

A 23 éves nigériai csatár egy héttel ezelőtt a közösségi oldalán “árulta” el, hogy közel a megegyezés a leendő csapatával, az Újpesttel – majd az adatváltozás után néhány órával később letörölte a lila-fehérekre vonatkozó utalását a profiljáról.

Solomon szerződtetését az Újpest kedden kora délután hivatalosan is bejelentette, és a klubhonlap tájékoztatása alapján a 9-es mezszámot fogja viselni az új együttesénél.

Korábbról is ismertem az Újpestet, egy kedves barátom, Obinna révén, néha még a mérkőzéseket is megnéztem. Amikor szóba jött az igazolásom, akkor mélyebben is utánajártam a dolgoknak, láttam milyen gazdag a klub történelme, és hogy ez egy igazán nagy csapat. Örülök neki, hogy itt lehetek, egy ilyen nagyszerű együttesnél. Szeretnék minél többet segíteni, a legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött célokat – nyilatkozta Solomon a papírok aláírását követően, aki a 2017-18-as idényben megnyerte a Szerb Kupát a Partizan Belgráddal.

A 183 cm magas nigériai támadó a szezonban összesen 7 mérkőzésen lépett pályára az Inter-Zapresicben, és egy gólt szerzett.