A hazai átigazolási időszakban a legnagyobb “csend” Újpesten uralkodott eddig, az OTP Bank Liga 5. helyén telelő lilák egy új érkezőt sem jelentettek be, távozott viszont Pávkovics Bence (DVSC, kölcsön után végleg), Cseke Benjámin (Paks) és Mohl Dávid (Haladás) is.

A csakfoci.hu információi szerint épp az utóbbi klubból kerülhet ki az Újpest két NB I-es igazolása: úgy tudjuk, jó úton járnak a tárgyalások a szombathelyiekkel Kovács Lóránt és Rácz Barnabás ügyében is. Ha váratlan fordulat nem történik, a 25 éves, marosvásárhelyi születésű középpályás, illetve a 22 éves szélső is lila-fehérben játszhat majd a hétvégén kezdődő tavaszi idényben.

FRISS: A két Haladás-játékos érkezését be is jelentette pénteken délután a klub 

A csatárjelölt Rijekában és a Partizannál is megfordult

Hozzájuk csatlakozhat egy külföldről kiszemelt támadó is: értesüléseink szerint az Újpest szeretné az NB I-be csábítani a horvát Inter Zapresic 23 éves nigériai csatárát, Theophilus Solomont.

A játékos 2014-től futballozik Horvátországban, a Rijeka szerződtette akkor, de hat alkalommal is kölcsönadták a támadót hosszabb-rövidebb időre, egyszer a ciprusi Omonia Nicosiánál és a Partizan Belgrádnál is megfordult négy horvát klub mellett. Pályafutása során 104 bajnokin 21 gól fűződik a nevéhez. A korábbi U23-as nigériai válogatott támadó az ősszel 7 találkozón 1 gólt szerzett – épp a Rijeka ellen – az Inter Zapresic csapatában, amely a múlt nyáron szerződtette egy játékoscsere keretében.

Egy korábbi összeállítás Solomonról: