Jonathan Heris is az Újpest nyári távozói között volt, a védő szerződése lejártával már másodszor köszönt el a lila-fehérektől. Pár nappal a távozása előtt a 29 éves belga védő érkezését hivatalosan is bejelentette a ciprusi élvonalbeli Nea Salamina, azonban nem sokkal aláírását követően felröppentek olyan hírek, amelyek arról szóltak, hogy távozhat a szigetországból.

Az akkori ciprusi sajtóhírek szerint egy belga csapat szerette volna megszerezni, így Heris 80 ezer euróért (mintegy 30 millió forintért) cserébe hazaigazolhat. Később a ciprusi klub kommunikációs igazgatója, Dimitris Lazos később a larnakasports.com-nak adott nyilatkozatában megerősítette a korábbi újpesti védő távozását.

Kedden viszont már a belga első osztályban szereplő KAS Eupen hivatalosan honlapján jelentette be jonathan Heris szerződtetését.

A belga együttes rövid közleménye szerint a rutinos bekk 2022. június 30-ig kötelezte el magát.

Váratlan visszatérés Belgiumba, de örülök, hogy visszatértem hazámba a külföldön eltöltött évek után. Örülök, hogy a következő két évben a KAS Eupenben játszhatok – írta a közösségi oldalán a játékos.

Heris, aki a második időszakát töltötte a Megyeri úton és a mögöttünk hagyott idényben is alapembere volt az Újpestnek, 24 NB I-es meccsén 1 gól, és 1 gólpassz volt a mérlege.